Skip to content

Presentatie “Vizier op Nederweert” aan gouverneur Roemer

Redactie
4 november 2022 | 22:55

Advertentie

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst op donderdag onder de titel “Guulke’s Wintergasten” werd het nieuwe boek “Vizier op Nederweert” ten doop gehouden. Het was een van de onderdelen van een wervelende verhalenavond, die werd bijgewoond door een grote groep Nederweertenaren met warm hart voor de erfgoed en cultuurhistorie.

“Vizier op Nederweert”

Ademloos
In een sfeervolle entourage bij Guulke Eten en Drinken namen verschillende vertellers plaats in de Chesterfield-fauteuil. Zij lazen voor uit eigen of andermans werk en deden zo kleurrijke facetten van de Nederweerter geschiedenis herleven. Ook actualiteiten uit de gemeente werden niet onbesproken gelaten. Terwijl buiten een gure herfststorm woedde, hing het publiek ademloos aan de lippen van Mieke Kirkels, Anita Kaan, Peter Crins, Gerard Kessels, Jan Vaes, Frits Nies, Siem Peters en Alfons Bruekers.

Erfgoedverhalen
De feitelijke presentatie van het boek had vlak voor aanvang van de vertelavond plaatsgevonden tijdens een ontvangst op het stadhuis van Weert. Emile Roemer, gouverneur van Limburg, mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen uit handen van Alfons Bruekers, de schrijver van het boek. Beiden wisselden vooraf van gedachten over cultuurhistorische aangelegenheden in Nederweert. De gouverneur kondigde aan dat hij binnenkort een lang werkbezoek aan Nederweert aflegt en dat hij zich grondig zal inlezen op het gebied van erfgoedverhalen in Nederweert. “Ik zal zorgen dat ik straks goed voorbereid ben als ik naar Nederweert kom”, aldus Roemer bij het in ontvangst nemen van het boek.

In ere houden
Roemer sprak grote waardering uit voor het Nederweerter boekinitiatief. “Ik denk dat het voor iedere gemeenschap heel belangrijk is om je cultuur in ere te houden, te snappen en de cultuurhistorische waarden overeind te houden. Dat kan op heel veel manieren maar zeker ook door de verhalen uit de gemeente te bundelen en er een prachtig boek van te maken”, aldus de gouverneur.

Verkrijgbaar bij BRUNA
“Vizier op Nederweert” is een kloek boek van 324 pagina’s vol met luchtig geschreven verhalen over opmerkelijke personen en gebeurtenissen uit het verleden van Nederweert, Budschop, Ospel, Eind en Leveroy. De 140 verhalen verschenen eerder in de vorm van een column in Weekblad voor Nederweert en zijn nu in een door Drukkerij Van Deursen fraai vormgegeven boek gebundeld. Het boek is verkrijgbaar bij BRUNA Nederweert voor €24,50.

Film en foto’s: Nederweert24

Advertentie

12 Reacties

  1. Keigoede bijeenkomst daar bij Guulke. Leuk om te horen dat de gouverneur Roemer binnenkort bij de gemeente op de koffie gaat. Die hebben heel wat te bepraten als het gaat om
    historie en erfgoed.

  2. Ik wil een groot compliment maken van deze mensen van het erfgoed in Nederweert. Hoe ze toch maar mooi tegen de verdrukking van sommigen in deze prestatie hebben neergezet. goed dat ze dat in Maastricht nu ook weten. Hopelijk raakt het boek snel helemaal uitverkocht. Vanmiddag bij het ophalen bij Guulke was het in elk geval lekker druk. Blij met mijn exemplaar van het prachtige boek!

  3. Super prestatie met dat nieuwe boek en die sfeervolle presentatie. Chapeau. Zal wel niemand van de gemeente bij zijn geweest, zo te zien op de foto’s. Misschien maar beter ook…
    Het boek vind ik een aanrader. Nooit geweten dat er zoveel over Nederweert te vertellen was.

  4. Dat leest nog eens lekker weg, zo’n verhalenboek over Nederweert. Ik had vroeger al die stukjes van Alfons Bruekers uit het weekblad geknipt en vewaard. Maar dit boek is veeeeeel leuker. Aanrader voor iedereen.

  5. Een geslaagde editie van “Guulke’s Wintergasten” met de presentatie van het nieuwe boek “Vizier op Nederweert” als toegift. Hartelijk dank aan de medewerkers van Guulke Eten & Drinken, The Hot Buskers voor de prachtige muzikale ondersteuning, Tommie’s Vlaai voor de sponsoring van de vlaai, Sandra Kessels voor de sfeerfoto’s, Harold Kuepers en Kevin Geurtjens voor de geweldige en supersnelle multimedia-ondersteuning, Ton Sieben en anderen voor de geluidstechniek, de vrijwilligers van de Stichting Geschiedschrijving Nederweert en de bruikleengevers van de vintage entourage. En niet te vergeten de vertellers en vertolkers, die op hun eigen manier lieten zien hoe de belangstelling voor erfgoed en cultuurhistorie wordt gekoesterd in deze gemeente. Emile Roemer, gouverneur van Limburg, was vol lof en waardering toen hij er kennis van nam.
    Op naar Guulke’s Lentegasten/Zomergasten/Herfstgasten!

  6. Heel mooi gedaan allemaal. Wat vond ons gemeentebestuur eigenlijk van dit initiatief?

  7. Binnenkort een lang werkbezoek aan Nederweert. Ik ben benieuwd waar dat over zal gaan.

  8. Tja de gouverneur op bezoek. De nervositeit zal wel stijgen daar op de gemeente.
    Maar wie kaatst moet de bal verwachten

  9. Lijkt me wel een gemeentecompliment waardig. Maar ja je weet wie daar in de jury zit.
    Dan maar een compliment van mij op nederweert24, bij deze.

  10. Nederweert voor mij totaal onbekend maar ik wou er meer over weten. Ik heb er mijn roots. Vizier op Nederweert neemt me mee terug in de tijd in telkens korte verhalen over diverse onderwerpen. Wat een ontdekking voor mij !!!
    Proficiat aan de auteur. Wat een kennis over het verleden ! Een wijze beslissing om het neer te pennen. Bedankt om het te willen delen met anderen.

  11. Ik sluit me graag aan bij de woorden van mevrouw Top. Ik heb erg genoten van dit prachtige boek met Nederweerter verhalen. Mooie prettige vormgeving ook. Wat een genot om te lezen!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00

Advertentie