Skip to content

Gemeente Weert en Wonen Limburg werken samen aan wijkontwikkeling

Redactie
4 november 2022 | 11:00

Advertentie

De wijken Keent en Moesel staan beide aan de vooravond van een grote gebiedsontwikkeling. In dat kader hebben bestuurder Ger Peeters namens Wonen Limburg en wethouder Wendy van Eijk (Ruimtelijke ordening en Volkshuisvesting) namens het college van B&W een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst tussen Wonen Limburg en de gemeente Weert.

Wonen Limburg en gemeente Weert

In deze samenwerkingsovereenkomst staat de Gebiedsontwikkeling Keent & Moesel centraal. In de komende jaren worden beide wijken stevig vernieuwd. Daarbij is het belangrijk dat de beide wijken hun eigen identiteit behouden met passende woningen en voorzieningen. Dat wil zeggen dat er diverse type woningen komen zodat inwoners gedurende alle fasen van hun leven in dezelfde wijk kunnen blijven wonen en dat de voorzieningen in de wijk daarop aansluiten. Ook moeten de wijken klimaatbestendig worden met voldoende ruimte voor groen, biodiversiteit en onder andere de infiltratie van hemelwater in de openbare ruimte.

Aandacht voor verblijfsplekken en een prettige leefomgeving
Wethouder van Eijk: ‘Toevallige ontmoetingen in de openbare ruimte zijn belangrijk voor de inwoners, daarom krijgen verblijfsplekken in de buitenruimte extra aandacht, onder andere door speelvoorzieningen en voldoende bankjes. Als laatste krijgt de auto een minder dominante positie in de wijk en wordt er rekening gehouden met toekomstige ontwikkelingen zoals de deelauto’.

Nadat de gemeenteraad op 5 oktober jl. de samenwerkingsovereenkomst heeft besproken was het op 3 november jl. zo ver dat er daadwerkelijk door alle partijen getekend kon worden. ‘Met het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst staan alle seinen op groen en gaan we de volgende fase van de wijkontwikkeling Keent en Moesel in. We staan in de startblokken om concreet aan de slag te gaan met het realiseren van de eerste projecten. Een integrale gebiedsaanpak waarin we samen met de gemeente én de bewoners werken aan een prettige leefomgeving met passend woonaanbod’, aldus Ger Peeters, bestuurder van corporatie Wonen Limburg.

Gouverneur bezoekt de wijken
De ondertekening werd gedaan in het bijzijn van gouverneur Emile Roemer. Zijn bezoek maakte onderdeel uit van een kennismakingsronde langs alle Limburgse gemeenten. Roemer heeft samen met gemeenteraadsleden, bestuurders en een afvaardiging namens Wonen Limburg een bezoek gebracht aan beide wijken en zich laten informeren over de plannen die er liggen.

Advertentie

2 Reacties

  1. “:Als laatste krijgt de auto een minder dominante positie in de wijk en wordt er rekening gehouden met toekomstige ontwikkelingen zoals de deelauto'”

    Dan heb je als wethouder toch wel een echte plaat voor je kop. In alle prognoses over mobiliteit zien we het bezit van auto’s in de komende 10 jaar alleen maar toenemen. Als ‘een minder dominante positie’ betekent dat er minder parkeerplaatsen en meer eenrichtingswegen komen, zal het geen fijne wijk worden.

    Deelauto’s? Er wordt al 15 jaar gedacht en gesproken over deelauto’s, maar er is nog nergens een werkbaar experiment waarheid geworden. Als het net zo gaat als met die deelscooters, vinden we in de toekomst allemaal kleine verlaten autootjes in de berm, met een lege accu en te vies om aan te raken, want ja, wie gaat er nou een deelauto poetsen?

    Zou de gemeente Weert nu ook vast hebben gelegd dat luie woningbouwcorporaties die toezeggen zonnepanelen op het dak te leggen zich niet mogen beperken tot het leggen van het lulligste zonnepaneeltje dat ze in China op de kop konden tikken? Met het idee dat als de bewoners meer stroom willen verbruiken, dat het ze vrij staat om zelf panelen te installeren?

    Ook mooi dat Wonen Limburg hieraan mee werkt. Dat betekent dat huurwoningen die nu nog enigszins betaalbaar zijn dadelijk huurprijsverhogingen gaan zien waardoor de bewoners, die er soms al meer dan 30 jaar wonen, hun huis niet langer kunnen bekostigen. Maar wel een mooi bankje tussen de struiken naast het speelveldje. Dat dan weer wel.

  2. Wij hebben met veel plezier 49 jaar op keent gewoond en zijn nu sinds februari 22 verhuisd naar fatima en alleen omdat er zoveel onduidelijkheid ontstaan is wat er ging gebeuren en vooral wanneer ,en als je dan vragen stelde kreeg je een antwoord van dat weten wij ook niet terwijl de planning al reeds klaar was vandaar dat wij verhuisd zijn omdat wij die ongewissigheid niet wilde afwachten het zou veel geholpen hebben als er wat duidelijkheid was gegeven met plusminus datums zodat bewoners voor hun eigen een ongeveer planning konden maken wat voor een veel minder stressiggere situatie zou zorgen


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie