Skip to content

De tentoonstelling van de Nederweerter Foto Club is geopend

Redactie
7 november 2022 | 18:00

Advertentie

Alvorens met een fototentoonstelling kan houden gaat er veel werk aan vooraf. De leden maken, bewerken en selecteren de foto’s voor de tentoonstelling. Vervolgens worden deze zorgvuldig afgedrukt en verzameld. Vorige week zijn enkele leden een middag bezig geweest om de foto’s te voorzien van een stevige achtergrond. Ook dit jaar mochten ze de studio en de pers van Smile fotografie hiervoor gebruiken, ”Alfons heel veel dank hiervoor”. Daarna werden de lijsten zorgvuldig gepoetst en de foto’s voorzien van een passe-partout en ingelijst. Gisteren werden alle foto’s netjes gesorteerd en door enkele leden opgehangen bij zorgcentrum St. Joseph in Nederweert.

Tentoonstelling

Zondagmorgen was het dan zover en kon de officiële opening van de expositie plaatsvinden. Door het personeel van zorgcentrum St. Joseph werd voor de koffie/thee en cake gezorgd. Marc van Hulsen, een van de leden, nam hierna het woord en sprak de aanwezige leden, familieleden en bekenden toe, een speciaal woord van welkom aan Carla Dieteren en haar man. Carla is onder andere wethouder van cultuur want ook fotografie valt onder de noemer van cultuur. Een cultuur die van generatie tot generatie op elkaar over gaat. Marc wist dit met een presentatie netjes te verwoorden van de allereerste foto in 1826 tot de onscherpe foto, Intentional Camera Movement van nu.

Daarna werd Carla uitgenodigd om de 45 aanwezige even toe te spreken en Carla haalde nog even aan dat er in het gemeentehuis van Nederweert op diverse plaatsen grote afdrukken hangen van foto’s die gemaakt zijn door leden van de Nederweerter fotoclub. Op haar werkkamer hangt er bijvoorbeeld een foto van een jongen die leunend tegen de muur kijkt naar een andere jongen die voorbij komt rennen, Carla denkt hierbij dan aan de wereld om haar heen die constant in beweging is. Vervolgens was het tijd voor de officiële opening en dit gebeurde door voorzitter Cor Verboogen samen met Carla door op de rode knop te slaan en een poster met de twaalf foto’s van de maand te onthullen.

De tentoonstelling is geopend en vanaf nu voor iedereen vrij te bezoeken tot 9 januari 2023. Ga je de tentoonstelling bezoeken dan vind je aan het begin van de tentoonstelling de NFC-stembus. Boven de stembus liggen de programmaboekjes waar alle foto’s vermeld staan met de naam van de maker. Ook vind je hier de stemformulieren en de fotoclub vraagt daarmee jouw mening en jouw favoriete foto. Op de laatste foto zie je dat ook onze wethouder van cultuur haar stem uitbrengt. Als dank zullen zij onder de stemmers in januari een wijnpakket verloten als dank voor jouw kritische woorden en stemmen. ”Wij wensen u allemaal veel plezier met het bezoek aan onze tentoonstelling.”

Tentoonstelling bezoeken;
gratis toegang, dagelijks van 9.00 uur tot 17.00 uur
zorgcentrum St. Joseph, Brugske 16, Nederweert

Foto’s John Linders

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie