Skip to content

Ruim 5000 snelheidsduivels betrapt door flitspalen in Ospel tussen mei en augustus

9 november 2022 | 16:50

De drie flitspalen aan de Venloseweg N275 in Ospel hebben ruim 5000 boetes opgeleverd tussen mei en augustus 2022. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd overzicht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid op basis van gegevens van het CJIB. De Limburger heeft een kaart gepubliceerd waar men per flitspaal de cijfers kan inzien.

Flitspalen

De flitspaal nabij de Bochtstraat heeft 589 snelheidsduivels betrapt. De paal nabij de Visvijversweg 1.881 keer. De flitspaal aan de Stenenbrug wordt het vaakst over het hoofd gezien. Daar werden 2.550 bestuurders op de bon gesleept.

Bekijk hier waar je mogelijk, of niet, bent geflitst.

Advertentie

5 Reacties

  1. De melkkoeien van de Nederlandse Staat.

    Maar helpt het ook? Zo te zien niet…… want er rijden nog altijd heel veel mensen veel te hard over de Venloseweg. Dus is het slechts een melkkoe en staat het steeds verder verwijderd van waar het wél voor bedoeld zou moeten zijn: veiligheid.

    In België, zo valt te lezen op http://www.1limburg.nl vandaag, raak je het rijbewijs 8 dagen kwijt als je gepakt wordt met een mobieltje in de hand achter het stuur. Een in mijn ogen mogelijk een aanzienlijk betere straf. Ook veel gelijkwaardiger dan een geldboete: de rijke lacht met de boete, de arme wordt onredelijk zwaar gestraft. Wie 8 dagen geconfronteerd wordt met een vervoersprobleem, wordt veel dieper geraakt en het besef om het de volgende keer te laten, dringt misschien veel beter door.

    Maar: daar zal Vadertje Staat niet zo voor zijn, dan missen ze teveel inkomsten. Jammer, want het maakt direct duidelijk dat ze om onze veiligheid én die van anderen weinig tot niets geven.

  2. En op de Hoofstraat, belachelijk hoe snel daar gereden wordt…

  3. Inkomensafhankelijke boetes. Dan leren de bobos het ook wel af, én verdient de staat er nog meer aan ook.

  4. Zet de overtreders met en in hun auto een dag in een weiland zonder telefoon.
    Dat werkt.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie