Skip to content

Geslaagde eerste periode sportkennismakingslessen

Redactie
29 november 2022 | 17:00

Advertentie

De eerste periode van de sportkennismakingslessen seizoen 2022-2023 is succesvol verlopen. Tientallen kinderen maakten afgelopen maand kennis met de volgende sporten; verdedigingssport, volleybal, dansen en handbal. Daarnaast maakten ze kennis met diverse verenigingen uit de gemeente.

Sport

Wat zijn sportkennismakingslessen?
In samenwerking met scholen en sportverenigingen uit gemeente Nederweert is vanuit het sportakkoord een sportkennismakingsprogramma opgezet. Kinderen kunnen tijdens 3 verschillende perioden kennis maken met het brede verenigingsaanbod binnen de gemeente Nederweert. Verenigingen bieden clinics aan tijdens gymlessen en daarnaast kunnen kinderen deelnemen aan reguliere trainingen bij de vereniging.

Terugblik eerste periode
In de eerste periode konden de kinderen kennismaken met de volgende verenigingen; Stichting Soo Bak – Gi | Tigers LSE en Taekwon-do, VC Fortutas, DéDé Dance Ballet en Handbalvereniging MEOS. Deze verenigingen hebben voor de start van de eerste periode een aantal momenten uitgekozen waarop kinderen aan konden sluiten bij trainingen op de vereniging. Deze momenten werden vermeld op de flyer die voorafgaand aan periode 1 is uitgedeeld op alle scholen. Er wordt zeer positief teruggekeken op de sportkennismakinglessen. Stichting Soo Bak Gi geeft in een reactie aan: ‘’We kijken enorm positief terug op deze kennismakingslessen. Dit vanwege de energie en inzet van de kinderen, maar ook vanwege de erg positieve feedback van ouders over onze lesstructuur, discipline en begeleiding.’’

Vooruitblik tweede periode
Hopelijk wordt de tweede periode net zo’n succes als de eerste periode. Kinderen kunnen in de tweede periode kennismaken met verschillende nieuwe sporten zoals reddingszwemmen, tafeltennis, boksen, kickboks en judo. Deze kennismakingslessen vinden plaats in de periode januari t/m maart en de flyer hiervoor wordt in december op de basisscholen uitgedeeld.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie