Skip to content

Nieuws van Ruilwinkel ‘Vör Mekaar’ | Nu ook Diensten voor Punten

Redactie
9 december 2022 | 11:00

Advertentie

Ruilwinkel ‘Vör Mekaar’ aan de Gutjesweg 8 in Budschop organiseert vanaf heden ook Diensten voor Punten. Punten verkrijg je door je aan te melden als lid van de Ruilwinkel, waarbij je meteen 15 welkomstpunten krijgt. En daarna door bruikbare spullen in te leveren of een dienst oftewel klusje te verrichten.

Diensten voor Punten bij Ruilwinkel Nederweert

Als je op zoek bent naar een klusje, kun je dit klusje laten doen door een lid van de Ruilwinkel. Voor de klus ruil je punten in die naar de persoon gaan die het klusje uitvoert. Het aantal punten bepaal je in onderling overleg. Denk aan klusjes zoals tuinieren, de heg snoeien, behangen, schilderen, kleding verstellen, schoonmaken of koken. Ga naar www.ruilwinkelnederweert.nl en vul in wat je nodig hebt via VRAAG toevoegen. Zo kun je via de site ook naar ‘Aanbod’ als je een dienst wilt aanbieden. Dan kun je bovendien ook lid worden en krijg je meteen 15 welkomstpunten. Hiervoor wel even naar de winkel komen. Voor meer toelichting zie onze site onder ‘Vraag/Aanbod’ en klik op het kopje ‘Hoe het werkt’.

Belangrijk te vermelden is dat de verantwoordelijkheid voor de klussen bij de klanten ligt en niet bij de Ruilwinkel. Ze bemiddelen en kennen uiteindelijk de punten toe.

Kledingcontainer bij de Ruilwinkel
Sinds kort staat op het terrein van Woonik bij de ingang links een kledingbak voor restanten kleding, die niet geschikt zijn om te ruilen. Deze kunnen in een gesloten zak worden aangeboden. De Ruilwinkel krijgt hiervoor een kleine vergoeding, die goed bruikbaar is voor de onkosten die de Ruilwinkel maakt.
(de foto van de container toevoegen).

Energietoeslag doneren? Denk ook eens aan de Ruilwinkel!
Bij de vaste onkosten van de Ruilwinkel kan gedacht worden aan verwarming, water, elektriciteit, het digitale administratiesysteem en koffie /thee voor vrijwilligers en klanten. Aangezien de Ruilwinkel volledig via punten werkt en geen eigen inkomsten heeft, is elke donatie meer dan welkom. Een idee zou kunnen zijn om (een gedeelte van) je energietoeslag van 2 maal € 190,00 aan ons te doneren, wanneer deze toeslag voor jou niet perse nodig is. Dat zouden wij werkelijk hartverwarmend vinden!

Op zoek naar leuk en betekenisvol vrijwilligerswerk?
Sinds de opening in mei telt de Ruilwinkel inmiddels ruim 350 leden en 18 vrijwilligers. Ze kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken, dus mocht je zin en tijd hebben om ze te helpen, stuur dan even een mail met je interesse naar ruilwinkelnederweert@kpnmail.nl. Een van de coördinatoren neemt dan contact met je op om te kijken wat jullie elkaar kunnen betekenen.

Archiefkasten gevraagd
Door het succes van de Ruilwinkel hebben ze onlangs enkele vierkante meters meer ruimte gekregen van Woonik/Lânger Toês. Hiervoor zijn ze op zoek naar stevige kantoor archiefkasten (zie foto). Ken of ben jij iemand die ons hiermee zou kunnen helpen, neem dan contact op met ruilwinkelnederweert@kpnmail.nl.

 

Extra openingsdag
Naast de bestaande openingstijden: woensdag 13.00 – 17.00 uur en donderdag 10.00 – 14.00 uur zijn ze vanaf zaterdag 17 december elke derde zaterdag van de maand open tussen 10.00 en 13.00 uur. Woensdag 28 en donderdag 29 december is de Ruilwinkel gesloten wegens de kerstvakantie/feestdagen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04

Advertentie