Skip to content

4e Container Stichting Cuba Adelante gelost in Cuba

Redactie
13 december 2022 | 12:00

Advertentie

De container welke door Stichting Cuba Adelante in Someren-Eind is volgeladen, is in november verscheept door Nirint Shipping BV naar de havenstad Moa in Cuba. Tussentijds was deze zolang gestald bij Rhenus op de Maasvlakte.

Stichting Cuba Adelante

Afgelopen maandag 5 december is de container daar opgehaald door hun supervisor/manager in Holguin Carlos en Juan Manuel van de overheidsinstelling Educatie en naar Holguin gebracht. Het transport van de container wordt in Nederland en Cuba door Womy Equipment Supply verzorgd. De Cubaanse ambassadeur Anet Pino Rivero uit Den Haag heeft er mede voor gezorgd dat deze keer de container snel naar Cuba kon vertrekken.

De container werd geopend, leeg geladen en gecontroleerd door de overheid. Carlos zorgde dat er via een live verbinding meegekeken kon worden en samen met Juan Manuel zijn er naast het werken veel foto’s gemaakt. De goederen konden worden verdeeld naar verschillende overheidsinstanties zoals de weeshuizen, scholen, ACLIFIM (instantie voor motoriek gehandicapte mensen), ziekenhuis, journalisten en ICAP (Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos/Cubaans Instituut voor Vriendschap met de Volkeren ) in Holguin en bejaardenhuis in Banes.

Dit jaar waren er veel goederen voor het bejaardenhuis in Banes. Supervisor/manager Rodolfo in Banes was daar ook aanwezig om alles in goede banen te leiden. Hij heeft geregeld dat er een journalist aanwezig was om de donaties bekend te geven in Banes. Ook was daar Héctor aanwezig van Mincex (ministerie van buitenlandse handel en investeringen) om te zien wat voor donaties gegeven worden. De directrice van het bejaardenhuis Marta, was blij met de vele spullen o.a. het meubilair voor hun recreatiezaal, matrassen, beddengoed, incontinentiemateriaal, gezelschapspellen, kookpannen, een fiets e.d. In Holguin, voor het weeshuis van geestelijk gehandicapten kinderen, waren er deze keer heel wat goederen geregeld waaronder een voetbalspel, diverse educatieve spellen, zwembadje maar ook kleding en schoenen.

Stichting Cuba Adelante wil Nirint BV, Womy Equipment Supply, Rhenus en Anet bedanken voor hun hulp. Ook bedanken zij iedereen die gedoneerd/ geholpen heeft met deze container voor Cuba. In Cuba zijn ze weer heel blij met alle spullen! Voor dit jaar een mooi kerstcadeau.

Voor verdere informatie over Stichting Cuba Adelante en foto’s kijk je even op de website.

Advertentie

1 Reactie

  1. Hopelijk zijn ze er daar blijer en zuiniger mee dan de minima’s hier met hun gekregen spul omgaan


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie