Skip to content

Nederweert24 | Dit was januari 2022

Redactie
20 december 2022 | 8:00

Advertentie

Het jaar 2022 zit er weer bijna op. Het is daarom tijd om terug te blikken op het afgelopen nieuwsjaar. De komende dagen publiceren we de ‘meest gelezen nieuwsitems per maand‘.

Vandaag: Januari 2022

1. Zeer grote brand in Nederweert

In de vroege middag van woensdag 5 januari brak er een grote brand uit in een leegstaand agrarisch gebouw aan de Bloemerstraat in Nederweert. De brand ging gepaard met een grote rookwolk welke in de omgeving van Ospel Neerdaalde. Er werd een NL-Alert uitgegeven.

Bij de brand kwam asbest vrij. 13 woningen lagen in het door asbest besmette gebied. Een gespecialiseerd bedrijf werd ingeschakeld om het gebied te schonen.

Ga hier naar het artikel op Nederweert24

2. Illegaal feest beëindigd in Weert

Op een terrein aan de Kempenweg in Weert heeft de politie begin januari een illegaal feest beëindigd. Er zouden een kleine 1000 feestgangers op de been zijn geweest volgens de organisatie. Er is bestuursrechtelijk gehandhaafd tegen de organisatie en de politie heeft de apparatuur in beslag genomen. Er hebben geen aanhoudingen plaatsgevonden.

Politiehelikopter
Gezien de locatie en toegankelijk van het terrein en de veiligheid van de feestgangers en onze mensen, hebben we besloten om de-escalerend te optreden en niet actief te gaan handhaven,” vertelt de woordvoerder. ”Actief handhaven zou een grote politie-inzet betekenen waar, gezien de locatie, de veiligheid van de feestgangers en onze mensen mogelijk in het gedrag zou kunnen komen.” Een helikopter is ingezet om een overzicht van de locatie te krijgen.

Ga hier naar het artikel op Nederweert24

3. Flinke ravage bij verkeersongeval N266

Op 25 januari heeft er een ongeval plaatsgevonden op de N266 op de grens Nederweert/Someren-Eind bij Sluis 13. Bij het ongeval zijn drie voertuigen betrokken waarvan één met aanhanger. Een persoon raakte bekneld in het voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Het voertuig met de aanhanger reed volgens de politie vanuit Someren richting Nederweert. De auto waarin de vrouw bekneld zat reed in tegengestelde richting.

Ga hier naar het artikel op Nederweert24

4. Nieuw afvalsysteem in Nederweert

In januari ging de gemeente Nederweert starten met diverse pilots voor een andere wijze van afvalinzameling. In Budschop ging het restafval uit de duobak en kon dit aangeleverd worden in de restafvalzakken. Gemeente breed halen ze PMD sinds 24 januari een keer per twee weken aan huis op en verder kunnen luiers/incontinentiemateriaal in de daarvoor aangepaste inzamel- bakken gedeponeerd worden.

Ga hier naar het artikel op Nederweert24

5. Gewonde bij woningoverval in Someren

Op 6 januari heeft er een overval plaatsgevonden in, of nabij, een woning aan de Bergdijk in Someren-Heide. Veel politie eenheden werden naar de locatie gestuurd. Ook een ambulance kwam ter plaatse. Onder politiebegeleiding werd er een persoon per ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Ga hier naar het artikel op Nederweert24

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie