Skip to content

Jos Creemers, producent van exclusieve keukens: “Je moet blijven dromen om ambities waar te maken.”

Redactie
26 december 2022 | 16:00

Advertentie

Er was eens…. een jongen van 21 uit Hunsel. Hij droomde over een eigen zaak en had de ambitie om zijn bedrijf te laten groeien. Hij droomde over een eigen keukenmerk en had de ambitie om er een exclusief merk van te maken. Hij droomde om in de top van de Nederlandse keuken- en interieurproducenten te komen met onderscheidende en unieke keukens. Hij liet het niet alleen bij dromen. Nee, deze jongen uit Hunsel maakte het waar; de droom die CreJos Keukens & Interieurs BV heet.

CreJos Keukens & Interieurs BV

Jos startte in 2008 en huurde zijn vaders werkplaats in Hunsel. Een jaar later trok hij de naastgelegen ruimte erbij en opende een showroom. Hier kon hij voorbeelden laten zien van zijn keukens. Daardoor onderscheidde hij zich van andere interieurbouwers. In 2012 startte hij succesvol een eigen merk badkamermeubels voor de zakelijke markt: BomaBad (Badkamer op maat). Dat een goed netwerk cruciaal is, bleek al snel. “Als het lukt met badkamermeubels”, dacht Jos, “dan kan ik dat ook met keukens doen tegen een interessantere marge.” En zo zag in 2014 het keukenmerk CreJos het licht. Al snel realiseerde hij zich dat enkel het zelf maken van exclusieve keukens te weinig soelaas bood om te groeien. Hij stelde zich de vraag hoe hij zijn aanpak zo overzichtelijk mogelijk op papier kon zetten, zodat ook keukendealers daarmee aan de slag konden, waardoor hij zijn verkoop kon vergroten. Zorgvuldig stelde hij een keukenverkoopboek samen, met informatie over mogelijkheden, maatvoeringen en prijzen. Het was een gouden greep. Aan de hand van dit boek verkopen inmiddels zeven speciaalzaken in Nederland de CreJos Keukens.

Twee jaren later kwam een bedrijfslocatie aan de Stekshofweg in Weert op zijn pad, waar een professionele werkplaats en ontvangstruimte werd gerealiseerd. Het keukenmerk groeide en zijn klantenkring ontwikkelde zich in het midden- en hogere segment. Vele ambachtelijk gemaakte unieke maatwerkkeukens, in landelijke of moderne stijl, verlieten in de afgelopen jaren de werkplaats. Maar niet nadat de keuken in z’n geheel in de werkplaats werd opgebouwd en tot in de puntjes afgewerkt. Jos werkt namelijk zo efficiënt mogelijk en bezuinigt niet op kwaliteit noch afwerkingsniveau. Hij gaat voor 100% klanttevredenheid.

Het bedrijf groeide uit z’n jasje op de Stekshofweg. Jos opteerde voor een groter pand om zijn bedrijf te kunnen uitbreiden. Onverwacht werd hij benaderd over een gerenommeerd interieurbouwbedrijf in Weert dat ter overname zou komen. Dit bedrijf bleek Romein Maatinterieurs van Erwin Roemen (51) te zijn. Een gouden kans, onder andere doordat het bedrijfspand beantwoordde aan de wens om ook de bedrijfspresentatie van Crejos te professionaliseren. Erwin Roemen was 22 jaren lang directeur en meewerkend voorman van Romein Maatinterieurs. Hij koos ervoor om volledig terug de werkplaats in te gaan en zocht iemand die de bedrijfsvoering wilde overnemen. Voor Jos een uitgelezen mogelijkheid om zijn marktpositie te verstevigen, een nieuw klantenbestand toe te voegen, het aantal medewerkers uit te breiden, de productie te verhogen, efficiënter in te kopen en scherper te kunnen offreren. De bedrijfsovername én het groeiende dealernetwerk brengt Jos in de gelegenheid om CreJos Keukens en Romein Maatinterieurs nog beter te positioneren in Nederland.

Wat deze bedrijfsovername extra speciaal maakt, is dat Erwin en Jos oude bekenden van elkaar zijn. Toen Jos de opleiding volgde bij St. Jansberg in Maaseik, was het Erwin die Jos’ project beoordeelde. Later kreeg Jos een baan bij Erwin in de zaak. Daar zette hij de eerste stappen in het interieurbouwersvak. Naast zijn baan bij Romein bouwde Jos in de avonduren een eigen klantenbestand op. In overleg met Erwin besloot Jos na verloop van tijd te stoppen bij Romein. Hij begon voor zichzelf. Romein stond als het ware aan het begin van Jos’ droom: een eigen zaak. Jos staat nu aan het begin van Erwins droom: de productie van interieurs zonder de rompslomp van een eigen onderneming. De bedrijfsnaam Romein blijft overigens bestaan, naast de bedrijfsnaam CreJos. Mocht Nederland getroffen worden door een recessie, dan is Jos voorbereid. Waar anderen last hebben van lange levertijden, heeft Jos slim hout en apparatuur ingekocht, zodat hij niet misgrijpt en altijd keukens kan uitleveren. Door de bedrijfsgroei met Romein kan hij bovendien grote productievolumes aan. Dat lukt overigens alleen als zaken goed gestructureerd en georganiseerd verlopen. Jos gaat voor perfectie. Het bedrijfsproces verloopt van ontwerp tot offerte en van werkvoorbereiding tot uitlevering zeer nauwgezet. Dit biedt rust om zijn bedrijf goed te positioneren in de markt.

Een merk is waarde en dat realiseert Jos zich maar al te goed. Van iedere handgemaakte CreJos-keuken is er maar een. De zeven gespecialiseerde keukendealers in Nederland zijn tevens zijn ambassadeurs. Zij hebben het contact met de klant en maken een ontwerp. CreJos voert uit, tot in de puntjes, met hoogwaardige materialen: duurzaam, sterk en van uitstekende kwaliteit.

Overigens, en dat vindt Jos eigenlijk het leukst om te doen, maakt Jos ook zelf ontwerpen voor keukens van particulieren. Eerst een potloodschets, die vervolgens door de werkvoorbereider in een 3d-ontwerp wordt omgezet, inclusief kwalificaties en afmetingen. Zo weet iedereen waar ‘ie aan toe is en ligt 100% klanttevredenheid binnen handbereik.

Het lijkt alsof het geluk aan Jos’ zijde is. Succesvol, representatief, met een goed gevoel voor ondernemerschap. Een bloeiend bedrijf en een alsmaar interessanter wordend klantenbestand in het hogere segment. Partner van Silvia, zijn steun en toeverlaat op kantoor. Vader van twee prachtige zonen. Het gaat hem voor de wind, maar daar heeft hij dan ook lang voor moeten ‘vechten’. Lange dagen maken en ‘s nachts doorwerken is hem niet vreemd. Met hard werken én de ambitie om verder te komen, zette hij koers naar een succesvolle onderneming. Jos, de jongen die zijn dromen waarmaakte!.

Tekst: Francis Bruekers / Sparkle Tekst & Communicatie
Foto: Dion Zwartjens / Amber Uiterwijk Winkel / Glendi – Digital Solutions
Drukwerk: Drukkerij van Deursen

Advertentie

1 Reactie

  1. Top keukenkastdeurtjes laten maken bij Crejos waren perfect gemaakt ,alleen jammer dat jos de volgende dag niet is komen kijken naar een klacht


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie