Skip to content

Een ommetje door de geschiedenis: Hiking Trail Nederweert

Redactie
30 december 2022 | 10:00

Advertentie

Lian Buitengeluk ging onlangs voor Wandel.nl op pad in onze gemeente. Ze liep het ommetje Hiking Trail Nederweert. Deze route heeft als thema ‘Nederweert, twee maanden in de frontlijn’. Ga ook op pad en maak kennis met ons buitengebied en onze rijke geschiedenis.

Hiking Trail Nederweert

Luchtoorlog
De route start aan de rand van het Weerterbos bij de Daatjeshoeve, waar een expositieruimte van de Stichting Luchtoorlog 1939-1945 is ingericht. Te zien zijn items van vliegtuigcrashes in Nederweert en omstreken tijdens de luchtoorlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog crashten tientallen geallieerde bommenwerpers en Duitse jagers in deze streek.

Britse begraafplaats
Via het Weerterbos en het buitengebied wandel je langs akkerranden, watertjes en paden omgeven door veel eikenbomen naar de kern van Nederweert. Hier kun je onder andere de Britse Oorlogsbegraafplaats bezoeken waar meer dan 350 oorlogsslachtoffers van 1939-1945 worden herdacht. Via de akkers en weilanden wandel je weer terug naar het startpunt.

Verhalen luisteren via app
Op 15 november 1944 werd Nederweert bevrijd. Voordat het zover was, richtten de bezetters met artilleriebeschietingen grote schade aan. De Duitse troepen hadden zich namelijk verscholen achter het kanaal Wessem-Nederweert en de Noordervaart. Van hieruit bestookten ze onophoudelijk de geallieerden. Tijdens een wandeling over deze route kun je via een app luisteren naar de verhalen die zich destijds afspeelden.

Liberation Route Europe
De route is 16 kilometer lang en te volgen via knooppunten. De wandeling maakt onderdeel uit van de Hiking Trail van de Liberation Route Europe. Op de website hartvanlimburg.nl staat meer informatie over de route. Lian Buitengeluk heeft ook een verslag gemaakt van haar wandeling dat te lezen is op de Facebookpagina van wandel.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie