Skip to content

Recordjaar | Brandweer Nederweert bijna 200 keer in actie in 2022

Redactie
2 januari 2023 | 16:40

Advertentie

Brandweer Nederweert is 199 keer in actie gekomen in 2022. Hiermee werd het record van 2018 verbroken. Toen moest de brandweer 180 keer uitrukken voor diverse meldingen.

Brandweer Nederweert

Nieuwe specialistische taak
Vanaf deze maand krijgt de post van Nederweert een nieuwe specialistische taak, de SHE-taak. Dat staat voor specialistische hulpverleningseenheid. Als er in de regio een groot incident gebeurd met bijvoorbeeld een vrachtwagen, landbouwvoertuig of een ander zware ongeval, dan rukt de brandweer met een nieuw hulpverleningsvoertuig uit. De vrijwilligers zijn in de afgelopen maanden hiervoor opgeleid.

Wat cijfers op een rijtje
De brandweer van Nederweert heeft in het afgelopen jaar 34 branden in gebouwen geblust. Voor verkeersongevallen kwamen de vrijwilligers 19 keer in actie. Soms breidt een brand zich uit en wordt er opgeschaald. Voor 18 grote- of zeer grote branden kwam post Nederweert in actie. Verder moest de brandweer in februari wegens een storm liefst 12 keer uitrukken.

Regio
Niet alleen voor de inwoners in Nederweert komt post Nederweert in actie. Natuurlijk helpen de vrijwilligers andere posten uit bij grote incidenten. Het afgelopen jaar hielpen de Nederweerter vrijwilligers mee in onder andere; Weert, Susteren, Budel, Beringe, Heusden-Asten, Soerendonk, Sevenum, Meijel, Helenaveen, America, Baarlo, Griendtsveen, Someren, Heel, Swalmen, Venray, Lomm, Ell, Thorn, St. Odiliënberg, Roermond, Panningen, Kelpen-Oler, Haelen, Grubbenvorst, Lottum, Heythuysen en Grathem.

Opmerkelijke incidenten
Een aantal opmerkelijke incidenten in het afgelopen jaar zijn; De zeer grote brand aan de Bloemerstraat in januari, de ontsporing van de passagierstrein in Leveroy, de enorme Peelbrand en de gifwolk met salpeterzuur welke ontstond bij een lek aan de Wetering in Weert.

Advertentie

6 Reacties

  1. Een applaus voor al deze doorzetters. Wij mogen trits zijn dat wij in Nederland nig zoveel vrijwilligers hebben die zich willen inzetten voor de veiligheid van de mensen en dag en nacht hiervoor klaarstaan. Soms zelf met gevaar voor eigen leven. Chapeau Brandweermensen

  2. Het verbaast mij, dat de Brandweer in Nederweert tijdens de Jaarwisseling niet vaker uit is moeten rijden.

    Wanneer ik de ontzaglijke troep zie in Nederweert, dan denk ik bij mezelf:
    Kunnen de loltrappers wat het ontsteken van vuurwerk betreft, hun troep niet ZELF ruimen. Dat komt nu voor rekening van de ZAPpers in Nederweert. Als ZAPper in Nederweert vind ik dit ongehoord. Het liefst zou ik zeggen: Onbeschoft.

  3. Alleen al onder de randwegbrug een zak van minimaal 15kg, ik heb me rot gesleept het lijkt wel of er beton zit in het vuurwerk van tegenwoordig, tja, zelf de rommel opruimen is er meestal niet bij..
    Vandaag nog 2 moeders met 5 kinderen aan het wandelen kinderen, de oudste waren géén 12! Mochten het vuurwerk dat ze nog hadden onderweg nog afsteken en daar waren zeer harde knallen bij, mijn hond vandaag teruggehaald uitzet asiel was niet te houden. Wat een opvoeding krijgen deze kinderen mee…

  4. 25 jaar geleden maakten we er ook een zooi van in de brugstraat.
    Bij de Chinees moest je met de auto om de rode matten en potten zig zaggen op straat.
    Zo veel is er niet veranderd.

    Even on topic, de brandweer doet goed werk.
    Maar qua vuurwerk & troep is er niet zoveel veranderd t.o.v. 25 jaar geleden, alleen nu moet iedereen er op NW24 z’n plasje over doen.

    Zet een max DB op knalvuurwerk, dat kan de politie met een DB-meter makkelijk handhaven & bekeuren, maar laat verder iedereen in z’n waarde.

  5. Robert als u uw hond om gemaks redenen in het asiel duwde bent u niet hond waardig.
    Beter is de hond bij u te houden in zijn eigen omgeving.

  6. Silke je gaat voorbij aan het gegeven dat afsteken van vuurwerk op nieuwjaarsdag en de overige dagen NIET is toegestaan, de hond werd naar het asiel gebracht omdat vandalen gericht vuurwerk naar deze hond hebben gegooid…voor het welzijn van de hond zijn dus extra kosten gemaakt omdat zg “ouders” hun kleine kinderen met levensgevaarlijk vuurwerk laten spelen…hoe dom kun je zijn…dus wat je schrijft in je reactie is niet erg doordacht.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie