Skip to content

Joep Caers wordt in Nederweert biljartkampioen – Libre klein – van het district Kempenland

Redactie
9 januari 2023 | 14:59

Advertentie

Afgelopen weekend was café-zaal Centraal in Nederweert het decor voor het kampioenschap biljarten Libre klein van het district Kempenland. Pas in de 7e ronde viel de beslissing. De als eerste geplaatste Joep Caers van BV Sint Joris uit Veldhoven versloeg plaatselijk favoriet Rob van den Boom van BDL uit Nederweert in een rechtstreeks duel. Spelers en publiek waren na afloop unaniem in hun commentaar: “Niet de beste speler (Rob) heeft gewonnen maar de gelukkigste (Joep)”. Door zijn prestatie promoveert Rob van den Boom en komt hij volgend seizoen uit in de Hoofdklasse.

Wedstrijdenverloop
Door acht finalisten werden in drie dagen in totaal 28 wedstrijden afgewerkt. Daarvoor was door BDL de biljart-arena in cafe-zaal Centraal ingericht met twee wedstrijdtafels. Op de vrijdag werden twee ronden afgewerkt en stond Rob van den Boom (BDL) met een moyenne van 7,812 en een hoogste serie van 57 car. op een gedeelte eerste plaats. Op zaterdagavond was de stand na vijf ronden zowaar nog gunstiger voor de BDL-er uit Nederweert: ongeslagen aan kop met 1 wedstrijdpunt meer dan Caers (St. Joris) en een moyenne van 8,333 car. Teamgenoot Rene Boers (BDL) verbeterde met 5,058 car. op dat moment wel zijn persoonlijk gemiddelde maar behaalde hiermee slechts 1 wedstrijdpunt.

Voor de zondag stonden er nog twee te spelen ronden op het programma. In de zesde en voorlaatste ronde maakten de nummers 1 en 2 van de ranglijst geen fouten. Joep Caers (St. Joris) won zijn partij tegen Harrie Klessens (BV den Babbel) uit Wintelre weliswaar moeizaam maar behield wel zijn kansen op de titel. Rob van den Boom (BDL) daarentegen zat nog steeds in de juiste flow en liet bij trekstoten, piqueren/masseren en verzamelen van caramboles zien over een flinke portie techniek te beschikken. Heel talentvolle biljarter, deze 41- jarige Nederweertenaar, waar we nog veel van gaan horen.

Favorietenrol
In de zevende en laatste ronde stonden de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst tegenover elkaar. Van den Boom tot op dat moment zonder enig verliespunt was de logische favoriet voor de titel. Maar Caers (St. Joris) koos slim door van acquitte te gaan, wetende dat van den Boom (BDL) meestal flitsend van start kan gaan. Van Caers is bekend dat zijn focus meer ligt op het “maken” van punten en daarna op consolideren speelt. Die strategie bleek uitstekend te werken zo bleek uit de stand na 10 beurten: 45 om 10 car. in het voordeel van Caers. Te vaak lag er voor van den Boom een mindere aanvangsstoot op het groene laken, terwijl dat voor Caers in veel mindere mate gold. Van den Boom (BDL) had wel nog een opleving in de 14e beurt (33 car.) en in de 23e beurt (26 car.) maar dat was niet voldoende om het tij te doen keren. Caers maakte in de 26e beurt de partij uit en daarmee was de titel voor hem. Wat voor van den Boom “zijn weekend” had kunnen worden eindigde in een deceptie. Zo blijkt maar weer dat ook de biljartsport haar “ijzeren” wetten kent.

Prijsuitreiking
Hierna werden de prijzen uitgereikt door een KNBB afgevaardigde. De nummers 1 en 2 gaan door naar het kampioenschap van het Gewest dat nog deze maand in Hoogeveen plaatsvindt, met als ultieme doel om terecht te komen in het NK Libre klein in maart as. De podiumplaatsen waren voor: Joep Caers (Veldhoven), Rob van den Boom (Nederweert), Henk van Kollenburg ( Wintelre)

Met woorden van dank aan BDL voor de prima organisatie, de spelers, scheidsrechters, personeel cafe-zaal Centraal en publiek werd een mooi evenement en promotie voor de biljartsport afgesloten.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie