Skip to content

Durf je iets nieuws te proberen?

Redactie
13 januari 2023 | 11:00

Advertentie

Noem het een experiment.
Het leven is veranderlijk. Het vergt van ons dat we meebewegen zonder onszelf daarbij te verliezen. En dat laatste is heel belangrijk. Want wanneer je jezelf in iets verliest, wie is er dan aanwezig om jouw leven te leiden? 

Soms zijn er ingrijpende veranderingen op het werk. Een reorganisatie, een andere locatie. Of misschien is er een nieuwe manager aangesteld die compleet andere ideeën heeft over hoe jij je werk doet. Misschien worden werkprocessen herschreven en moet je jouw manier van werken aanpassen. Misschien is er nieuwe software en moe je een cursus volgen. Of zorgt een reorganisatie ervoor dat jouw functie komt te vervallen? Kun je ontvankelijk zijn voor iets anders?

Kun je nieuwsgierig zijn naar wat er gebeurt als je iets nieuws probeert? Of wordt dit overschaduwd door gedachten zoals; niet willen of; bang dat het niet gaat lukken? Zulke gedachten zijn niet helpend. Maar wél menselijk. Het gevoel dat daarbij opkomt is meestal niet fijn. Maar ook dát is weer heel menselijk. En soms haken mensen dan bij voorbaat al af. Nog voordat ze eraan zijn begonnen. Je emoties verdwijnen hiermee niet. Meestal gebeurt het tegenovergestelde en krijgt het vervolgens ook nog eens grip op andere aspecten in je leven.

Wat als je nieuwsgierig kunt zijn naar wat er gebeurt als je iets nieuws probeert?
Ontvankelijk bent om eens iets anders of, op een andere manier te doen? Te experimenteren met iets nieuws. Laat het geen kwestie worden van lukken of mislukken. Maar eerder een kans om iets nieuws te ervaren. Om iets nieuws te leren. En iets nieuws over jezelf te ontdekken. 

In mijn werk zie ik dit thema regelmatig terugkomen. Je bent dan ook niet de enige, mocht je jezelf in dit thema herkennen. Tijdens een mindfulness training beoefen je bewust aanwezig zijn bij wat er is. Voelen en merken hoe je lichaam en geest reageren. Ook als je iets nieuws doet, zoals bijvoorbeeld een mindfulness training. Bewust worden van wat er gebeurt en daarmee vertrouwd raken. Zodat je niet langer automatisch vanuit een emotie reageert waar je achteraf spijt van hebt.
En misschien ontdek je zelfs dat het leuk is om eens iets nieuws te proberen. Niet omdat het moet maar omdat het een optie is. 

Schrijf je nu in voor de nieuwe groepstraining.

Agenda

  • 28 februari / 4 maart start een nieuwe groepstraining mindfulness training Leven in de maalstroom bestaande uit 8 sessies en 1 bijeenkomst Ont-Moeten.
  • Eerstvolgende bijeenkomst Ont-Moeten donderdag 26 januari. Andere datums.
  • Coaching fysiek en online.

pastedGraphic.png

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’. Zij is aangesloten bij Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl.
Social media links: 
Facebook , LinkedIn, Instagram.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie