Skip to content

Jack en Silvia kennen Nederweert als hun broekzak

Redactie
16 januari 2023 | 16:00

CLD Groep verspreidt drukwerk tot in de uithoeken van Nederweert en verder. Ook Dat.Magazine wordt huis-aan-huis bezorgd door medewerkers van de CLD Groep. Als bijlage bij het Weekblad voor Nederweert vindt het z’n weg naar ieders huisadres in de gemeente Nederweert. Nu horen wij je zeggen: “Wij ontvangen het niet.” Meld dit bij Drukkerij van Deursen of CLD Groep, dan lost Jack Clauwers (50) het snel voor je op. De eigenaar van de CLD Groep brengt het zelf naar het betreffende adres.

CLD Groep

Hoe Jack bezorger werd
In 1986, op 14-jarige leeftijd, meldde Jack zich bij Dagblad De Limburger als bezorger. Hij kreeg het buitengebied van Nederweert toegewezen. Wekelijks stapte hij op de fiets om het Land van Weert, toen nog een uitgave van Dagblad De Limburger, in het buitengebied te bezorgen.

Jack deed lts en kmbo autotechniek. Hij wilde vrachtwagenchauffeur worden. De steeds maar toenemende drukte op de weg weerhield hem daarvan. Zijn tweede optie was om vrijwillig in militaire dienst te gaan. Toen hij een baan kreeg bij een technisch bedrijf in Weert, zag hij daar toch maar vanaf. Voorts volgde een lange reeks van werkgevers.

Ondertussen werkte hij als bezorger van dagbladen. ‘s Ochtends stapte hij vroeg uit de veren om de bezorgronde te doen, waarna hij om 8.00 uur inklokte bij de baas. Deze combinatie leek een tijdje ideaal, maar wreekte zich op een gegeven moment. Hoewel het parketbedrijf waar hij uiteindelijk werkte hem niet wilde laten gaan, koos hij er toch voor om te solliciteren op een functie als postbode. Hij werd aangenomen.

Zo startte zijn loopbaan als (post)bezorger. Enkele jaren sorteerde en bezorgde hij post. Toen Jack zijn werkzaamheden kon uitbreiden als depothouder, was er een serieuze boterham aan te verdienen.

Hoe het bedrijf ontstond en groeide
Inmiddels is Jack 40 jaar verder en gepokt en gemazeld in de verspreidingsbranche. Zo ook Silvia, waarmee Jack al 30 jaren samen is. Tot 2011 bezorgden zij samen de krant. Jack deed het buitengebied, Silvia de kernen en de depots in Ospel en Nederweert. Dit werkte zo goed dat ze besloten het bedrijf op hun beider namen te zetten. Het bedrijf groeide.

Op een gegeven moment bezorgden zij samen met hun team de Telegraaf, De Limburger, het Limburgs Dagblad en het Financieel Dagblad binnen de gehele gemeente Nederweert. Bovendien hielpen ze uit bij de bezorging van bladen in Weert, Ell en Ittervoort. De straten in de gemeente Nederweert kenden ze als hun broekzak. De wegen in die andere plaatsen niet. Juist dat zagen ze als een uitdaging.

Als het koppel iets in de vingers heeft, is het tijd om er iets nieuws bij te beginnen. Daarom startte Silvia in 2009 met Woeffie, een uitlaatservice en dierenverzorging aan huis. Zij liet niet alleen honden uit, maar verzorgde onder andere ook katten, paarden, slangen als de klant dat wenste. Een tijdje later opende ze de webshop en in 2013 de fysieke winkel. Deze activiteiten sloten perfect aan bij Silvia’s liefhebberij: honden, katten, paarden en slangen. Helaas hielden de winkel en de webshop geen stand.

Hoe zij oplossingen vinden
Dit ondernemende koppel is er niet vies van om de handen vuil te maken. Toen het hen commercieel gezien niet zo goed verging, besloten ze wat meer te gaan werken, want stoppen was geen optie. Jack draaide meer uren, Silvia ging aan de slag op een poetsadres. De nood kan niet zo hoog zijn of er komt een oplossing. En zo ook bij hen. Toen zij op een avond eind 2012 zagen dat Maarten van Deursen zelf het Weekblad voor Nederweert nabezorgde, kregen zij een idee. “Als wij nu eens voor Drukkerij van Deursen de verspreiding van het weekblad gaan doen!” De volgende dag stapte Jack bij het bedrijf Van Deursen binnen. Hij had kennelijk zo’n goed voorstel dat aan hem de verspreiding van het weekblad werd gegund. Inmiddels alweer tien jaren geleden.

Door hun werk hebben de straten in Nederweert en Weert voor Jack en Silvia de straten geen geheimen meer. Klachten over niet-bezorging tackelen zij gemakkelijk, zij weten precies wie waar woont, of deze een sticker op de brievenbus heeft en wie die dag de route gedaan heeft. Problemen worden stante pede opgelost. Al met al hebben Jack en Silvia een intensief bestaan. Zij hebben letterlijk veel kilometers op de teller. Waarom ze het doen? “Omdat we niet voor een baas willen werken. We geven de voorkeur aan vrijheid. Bovendien is de variatie in het werk leuk!” Hun standpunt is duidelijk. De – naar men zegt – naderende recessie baart hen geen zorgen. Ze zijn niet voor één gat te vangen. Jack: “Je kunt je wel overal druk over maken. We lossen de problemen wel op als ze zich voordoen.”

Wie hun klanten zijn
Het bedrijf werd enkele jaren hernoemd tot CLD Groep (Clauwers Linders Distributie Groep). Sindsdien weten klanten de verspreidingsdienst beter te vinden. Huis-aan-huisverspreiding van (reclame)folders, flyers en ander drukwerk wordt door Jack, Silvia en hun team zorgvuldig verzorgd en is bovendien scherp geprijsd! Een belangrijke voorwaarde in huidige tijden. Want ook, of misschien wel juist, als prijzen stijgen is het van belang om als bedrijf gezien te worden.

In hun posttas zitten behalve het Nederweerter weekblad ook het maandblad Hallo, het magazine Nr.1 en natuurlijk Dat. Magazine. Voor de gemeenten Weert en Nederweert verzorgen ze onder andere de verspreiding van de verkiezingskrant en de kermiskrant. Lokale en regionale bedrijven en verenigingen weten hen te vinden voor de verspreiding van hun flyers of krantjes. Heeft u een verspreidingswens? Bel CLD Groep, dan komt het vast wel goed.

Wat u kunt doen
Dagelijks lopen of fietsen de jongens en meisjes hun rondje. Zij zorgen ervoor dat informatie ons bereikt. Het enige dat de bezorgers van u vragen is een lampje bij de brievenbus, zodat deze goed zichtbaar is. Plaats geen fietsen voor de (verzamel) . brievenbussen in appartementencomplexen en snoei ten minste een keer per jaar de begroeiing rondom de brievenbus. Kleinigheidje toch? Groot plezier!

Tekst: Francis Bruekers / Sparkle Tekst & Communicatie
Foto: Amber Uiterwijk Winkel / Glendi – Digital Solutions
Drukwerk: Drukkerij van Deursen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Huiskamerfestival-Weert-Johan-Horst-12
Maar liefst 43 muzikanten, in de 40 huiskamers
7 oktober 2024 | 18:00
Vollenbroek is gepensioneerd chemicus
7 oktober 2024 | 15:00
Michelinsterren Flavours en Marrees
”Wat een droom”
7 oktober 2024 | 13:34
Limburgse Paralympiërs feestelijk ontvangen op Provinciehuis
Ook Sam uit Ospel werd hartelijk ontvangen
7 oktober 2024 | 11:46

Advertentie