Skip to content

Dagbehandeling bij (beginnende) dementie of verandering in gedrag vanaf nu ook in Nederweert

Redactie
17 januari 2023 | 16:35

Advertentie

Vanaf 1 januari 2023 kunnen ouderen met (beginnende) dementie of veranderingen in gedrag ook in St. Joseph terecht voor dagbehandeling. Dagbehandeling is een combinatie van dagbesteding en behandeling zoals fysiotherapie of ergotherapie. Dagbehandeling van Land van Horne kan iemand ondersteunen, waardoor iemand (langer) thuis kan wonen. Ook de mantelzorger wordt betrokken en krijgt ondersteuning waar nodig.

Land van Horne

Voor wie is dagbehandeling?
De dagbehandeling in St. Joseph is speciaal voor mensen met (beginnende) dementie bij wie het gedrag verandert. Een persoon kan in aanmerking komen als hij of zij een dementiediagnose nodig heeft en extra aandacht en begeleiding waarbij inzet van behandelaars gewenst is. Bijvoorbeeld: iemand heeft dagbesteding nodig vanwege sociaal isolement, maar ook fysiotherapie om mobiel te kunnen blijven, of advies van een psychologe bij de omgang met het gedrag.

Sfeer, dagritme en activiteiten
De deelnemer kan een paar keer per week naar de dagbehandeling komen. Voor deze doelgroep is een sfeer van vertrouwen, veiligheid en een vaste dagstructuur belangrijk. Land van Horne biedt dat tijdens deze vorm van dagbehandeling en dat geeft de deelnemers rust.
De activiteiten worden afgestemd op de interesse en mogelijkheden van de cliënt, zoals muziek, beweging, wandelen en diverse spelvormen (dit kan ook op de spelcomputer). Tussen de middag wordt er samen geluncht in de huiskamer. Tijdens het dagprogramma richten we ons ook op het vertragen van achteruitgang, het verbeteren van dag- en nachtritme of verbetering van bepaald gedrag door een juiste benadering van de persoon.

Ondersteuning mantelzorg
Vaak heeft de partner, zoon of dochter of ander familielid al lange tijd gezorgd voor iemand. Ook al doen zij dit graag; soms kan het toch te veel worden. Dagbehandeling ondersteunt het thuis wonen van de kwetsbare oudere en neemt een deel van de zorg uit handen. Daarbij is ook aandacht voor de familie en andere mantelzorgers.

Kijk voor meer informatie op de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie