Skip to content

Huidverzorging

Redactie
17 januari 2023 | 15:00

Advertentie

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Goede huidverzorging is daarom belangrijk. Huidveroudering kan niet worden gestopt, maar kan met een goede verzorging wel worden vertraagd. Daarbij is het vooral van belang om schadelijke invloeden, zoals roken en overmatig zonlicht te vermijden.

De huid in de winter

In de winter zijn de zweet- en talgklieren minder actief. Bescherm de huid goed, ook omdat deze door de koude buitenlucht sneller uitdroogt. Ook een droge lucht in huis (bijvoorbeeld door centrale verwarming), en het dik aankleden in de winter bevorderen het uitdrogen van de huid. Hierdoor kun je last krijgen van een schrale of geïrriteerde huid, of jeuk, ruwe plekjes en kloofjes. Vet je huid daarom goed en op tijd in.

Dagelijkse verzorging met pH-neutrale zeep

De basis van een goede huidverzorging is het goed reinigen van de huid. Zeep kan daarbij een behoorlijke boosdoener zijn. De zuurgraad van de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Gewone zeep is niet zuur, maar juist het tegenovergestelde: alkalisch. Dit kan de beschermlaag van de huid aantasten, waardoor huidproblemen kunnen ontstaan zoals acne, een geïrriteerde huid, een vette huid, jeuk en eczeem. Voor de dagelijkse wasbeurt kun je daarom het beste een neutrale zeep met dezelfde zuurgraad als de huid gebruiken (pH-waarde van 5,5).

Informatie of advies
Wil je meer weten over dit onderwerp, jouw gezondheid of de geneesmiddelen die je gebruikt? Of wil je weten wat jouw Alphega apotheek op een ander vlak voor je kan betekenen? Loop dan eens vrijblijvend bij Alphega apotheek Nederweert binnen, wij staan je graag te woord!

Tot de volgende keer,

Jack NausJack JF Naus, apotheker Alphega apotheek Nederweert
Kerkstraat 42, 6031 CH Nederweert
T. 0495-632696,
E. info@apotheeknederweert.nl,
W. www.apotheeknederweert.nl

Op werkdagen van 08.30 – 13.00 en 14.00 – 18.30 uur geopend en op zaterdag van 10.00 – 14.00 uur. Bezoek ons ook op Facebook.

Advertentie

1 Reactie

  1. Inderdaad ik heb ook erg last van de droge huid tijdens de wintermaanden. Ik denk dat de droge lucht meer kwaad doet dan de koude temperaturen buiten voor mij. Ik vermoed dat ik ook de verkeerde huidreiniger gebruik. Ik gebruik naast een vette créme ook vaak serums voor het gelaat. Ik vind het liftend serum van Biobey (https://www.biobey.be/product/liftende-serum-gelaat-30-ml/ ) momenteel wel dat goed omdat het snel indroogt. Ik weet niet of het misschien beter is om een serum te nemen dat hyaluronzuur bevat. Ik vraag me ook af of ik misschien niet beter overstap naar een reingingsmelk om minder water te gebruiken.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie