Skip to content

‘Kermis in de kerk’ tweede jeugdroman van Bas Bouwman

Redactie
26 januari 2023 | 13:00

Advertentie

Zoek je nog een boek voor de Nationale Voorleesdagen? Misschien is dit wel wat! Anderhalf jaar na zijn debuut ‘Met z’n allen tegen Goof’ komt Bas Bouwman uit Weert met zijn tweede jeugdboek: ‘Kermis in de kerk’.

Kermis in de kerk

Het verhaal gaat over Pien en haar vriendenclubje. Zij proberen te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor de kermis die ineens in de dorpskerk staat. Ook de burgemeester (Piens vader) en de politie willen dit te weten komen. Pien vreest dat de kermis zal worden afgebroken als de volwassenen het eerder ontdekken dan zij. Daarom zet ze alles op alles om er eerder achter te komen en de kermis te laten draaien!

Het boek is een ‘whodunnit’ voor kinderen: een detectiveverhaal zonder moord of andere akelige misdaad. Pien vertelt de lezer wat ze met haar vrienden meemaakt in de week na het verschijnen van de kermis. Tussen de verhalende hoofdstukken door kan de lezer leuke weetjes vinden over de katholieke kerk en de kermis: twee onderwerpen die om uiteenlopende redenen vaak onderbelicht blijven in het leven van kinderen. Zo leer je tijdens het beleven van het verhaal ook nog het een en ander!

Bas Bouwman (1984) werkt als leraar op OBS Molenakker te Weert. Schrijven doet hij al zijn hele leven, maar tot een publicatie kwam het maar niet. Totdat hij in 2021 zelf zijn debuut uitgaf: ‘Met z’n allen tegen Goof’. Over het resultaat was hij niet ontevreden: het boek werd aardig verkocht, was zelfs in menig boekhandel te vinden en kreeg over het algemeen aanmoedigende kritieken. Dit – en het feit dat Bas schrijven gewoon nog altijd kei leuk vindt – zorgde ervoor dat hij nogmaals in zijn pen klom voor het schrijven van boek nummer twee. Waar zijn debuut nog vrij ernstig van toon en onderwerp was, tapt hij voor ‘Kermis in de kerk’ uit een luchtiger vaatje. Gaat dat lezen!

Het boek ‘Kermis in de kerk’ is te bestellen via deze website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie