Skip to content

Laat jij je nog steeds door je hersenen voor de gek houden?

Redactie
31 januari 2023 | 11:00

Advertentie

Je hersenen zijn heel goed in het bedenken van beperkende gedachten en overtuigingen. Je hersenen doen dit om je in jouw comfortzone te houden. Lekker veilig. Alleen houd je jezelf daarmee ook klein. Beperkende gedachten en overtuigingen zoals:

  • Niemand zit op mij te wachten
  • Ik ben niet goed genoeg 
  • Niemand vind mij leuk

Houden je klein, je groei stagneert waardoor je maar in je comfortzone blijft hangen. Heel leuk natuurlijk maar hoe denk jij van je stress af te komen, als je alleen maar in je comfortzone wilt blijven? Nee je hoeft niet meteen 10 meter in het diepe te springen. Je mag stapje voor stapje uit je comfortzone komen. Maar voor echt uit je comfortzone te komen zul je jouw mindset moeten veranderen. Deze houd je namelijk tegen! Het veranderen van je mindset gebeurt niet in een dag, het is een terugkomend proces. Waar je echt serieus aan zult moeten werken. 

Nu denk je ja Petra jij hebt makkelijk praten. Maar niets is minder waar! Ik heb het afgelopen jaar zelf ook veel beperkende gedachten en overtuigingen mogen doorbreken die te maken hadden met mijn ondernemerschap. Nee dit was zeker niet altijd leuk en makkelijk, er hebben heel wat tranen gevloeid. En dat is helemaal oké! Ik zal een aantal van deze beperkende overtuigingen met jullie delen:

  • Niemand zit op mij te wachten
  • Ik ben te veel voor anderen
  • Ik ben  niet goed genoegen

Ik ben blij dat ik deze beperkende gedachten en overtuigingen doorbroken heb. Ik weet nu dat als je deze durft te doorbreken alles voor jezelf mogelijk is. Natuurlijk heb je niet alleen je mindset nodig. Maar het begint wel allemaal bij het veranderen van JOUW MINDSET!

Wil jij weten wat je kunt doen om je mindset te veranderen? Plan dan een gratis sessie in via: https://valena-healing-coaching.nl/kennismaking/ 

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie