Skip to content

Samen met de buurt krijgt ‘wadi Akkerplas’ vorm

Redactie
3 februari 2023 | 16:00

Advertentie

Tijdens een bijeenkomst op maandag 30 januari zagen de bewoners van Hoebenakker hun wensen vertaald in het startontwerp ‘Inrichting wadi Akkerplas’. Het was de tweede bijeenkomst waarin de gemeente samen met de bewoners van Hoebenakker het openbaar gebied vormgeeft. “Met ruim 100 omwonenden in twee bijeenkomsten was het een geslaagd traject en bedanken we iedereen voor het meedenken”, aldus wethouder Jorik Franssen (openbare ruimte).

Hoebenakker

Meedenken over wadi
De woonwijk Hoebenakker is ruim opgezet met veel groen. Om bij hevige buien het water op te vangen, legt de gemeente een groene wadi aan. Om de wadi en het gebied in te richten met meerwaarde voor de buurt, werden omwonenden gevraagd mee te denken over het ontwerp.

Van idee naar startontwerp
Zo organiseerde de gemeente eind vorig jaar de eerste bijeenkomst met de bewoners. Wethouder Franssen: “We hebben toen vooral geluisterd naar hoe omwonenden de wadi Akkerplas wilden gebruiken. Behalve het infiltreren van regenwater werden beweging, sport en spelmogelijkheden, hondenvoorzieningen, onderlinge ontmoetingen stimuleren en een groene omgeving aangehaald. We hebben samen gekeken hoe deze ideeën een plek kunnen krijgen in en rondom de wadi. Op verzoek van de aanwezigen lieten we op basis van ieders inbreng een startontwerp maken. Dat ontwerp diende als praatstuk voor de tweede bijeenkomst.

Samen verder verbeteren
De tweede bijeenkomst stond in het teken van het verder verbeteren van het ontwerp. Zo bespraken de aanwezigen in werkgroepen het gepresenteerde startontwerp en deelden ze wat voor hen belangrijk is. De komende maand rondt de gemeente het ontwerp af. Vanzelfsprekend delen ze het eindresultaat van deze inspirerende ontwerpsessies via de gemeente-kanalen.

De realisatie
Wethouder Franssen: “De omgeving is enthousiast over het proces en het resultaat. Mooi om dat samen te doen. Voor en door de buurt. Zo realiseren we een plek waar iedereen welkom is.” Naar verwachting wordt in mei van dit jaar gestart met het aanleggen van de paden en de bruggen en het inzaaien van de grasvelden en kruidenstroken. In het plantseizoen (oktober/december) worden de bomen en de resterende beplanting geplant. “Het moment dat het gedragen ontwerp wordt gerealiseerd, is een bijzonder moment. Ik kijk er naar uit!”, aldus de wethouder.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30

Advertentie