Skip to content

Lekker los gaan

Redactie
9 februari 2023 | 14:00

Advertentie

De een vindt het heerlijk om weer carnaval te mogen vieren en los te kunnen gaan. Maar dat geldt niet voor iedereen. Er zijn ook mensen die deze vrije dagen aangrijpen om erop uit te trekken en elders een feestje bouwen.

Lekker los gaan

Carnaval, vastelaovendj zoals we dit hier noemen, is bij uitstek een feest waarbij je helemaal los kunt gaan. Een feest van zotheid en uitbundigheid. En waar in optochten en bonte avonden met van alles en nog wat de spot wordt gedreven. Dat was vroeger zo en is nu nog steeds. Durf jij jezelf te laten gaan? Ik bedoel hiermee niet dat je jezelf helemaal lazarus zuipt en lallend en kotsend over straat zwalkt. Maar gewoon lol hebben. Er een feestje van maken, samen met anderen, waar je de volgende dag nog met plezier op terugkijkt.

Voor sommigen begint dit al heel vroeg. Verkleedspullen worden van zolder gehaald en aan een kritische blik onderworpen. Maak je dit jaar een nieuwe outfit? Er wordt schmink gekocht en misschien heb je al flink kunnen lachen toen je samen met je vriendin een avondje ging proef-schminken.

Welk feestje het ook is dat je viert. Geniet ervan en zorg goed voor jezelf. Doe niet mee met dingen die je eigenlijk niet wil. Mensen hebben het van jou nodig te horen wanneer je jouw grens trekt. Of dit nu over alcohol gaat of over andere dingen. Een helder en krachtig nee tegen een ander is een helder en krachtig ‘ja’ tegen jezelf. In al die jaren dat ik hier schrijf is dit zeker niet de eerste keer dat ik dit schrijf. Maar blijkbaar hebben we het nodig om onszelf hieraan te herinneren? Dus zeg ‘nee’ wanneer het nodig is en laat je niet overhalen meer te drinken dan je eigenlijk zou willen, of andere dingen te doen waar je later misschien spijt van hebt.

Tijdens de grenzenoefening in de mindfulnesstraining, komen de meeste deelnemers tot de ontdekking dat ze te vaak over hun eigen grenzen gaan. In hun werk maar ook thuis en als ze met familie en vrienden zijn. Als ze bijvoorbeeld samen met anderen ergens naartoe gaan en een feestje bouwen. Geen maat kunnen houden is vervelend en kan gevaarlijk zijn. Of dit nu gaat over werk, eten, drinken of over andere dingen.

Mensen hebben het echt nodig, om van jou te horen waar jouw grens ligt. En doorgaans zijn de meeste mensen bereid hier rekening mee te houden. Vind jij het moeilijk om voor jezelf op te komen? Doe dan mee aan een mindfulnesstraining. Goed voor jezelf zorgen mag je hoogste prioriteit hebben. Voor jezelf en zeker als er ook anderen zijn die van jouw zorg afhankelijk zijn.

Agenda

  • Start mindfulness training ‘Leven in de maalstroom’ bestaande uit 8 sessies en 1 bijeenkomst Ont-Moeten.
  • Ont-Moeten op 23 februari en 6 maart bij IKC Laar.

pastedGraphic.png

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’. Zij is aangesloten bij Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl.
Social media links: 
Facebook , LinkedIn, Instagram.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00

Advertentie