Skip to content

Ik ben dankbaar voor…

Redactie
14 februari 2023 | 16:00

Advertentie

Vandaag de dag in de huidige prestatie maatschappij zijn we vooral gefocust op de dingen die niet goed gaan, dingen die nog beter mogen en kunnen. We focussen ons beter gezegd op negatieve gedachten, gebeurtenissen en situaties in plaats van dankbaar te zijn voor wat er allemaal goed gaat. Voor mij heeft het dankbaar zijn voor wat goed gaat en voor wat ik mag ontvangen mij tijdens mijn burn-out veel positiviteit gebracht en nu nog steeds. Een goede manier om meer dankbaarheid te voelen is om je negatieve gedachten, gebeurtenissen en situaties te vertalen naar iets positiefs. Ik zal je laten zien wat ik bedoel.

Vanmorgen had ik kunnen denken: “Bah bah wat een k*t weer! Al die rot sneeuw maakt alles nat en glad.” In plaats daarvan was ik dankbaar en dacht ik: “Wauw wat fijn dat het vandaag weer sneeuw! Dan kan ik vandaag nog wat foto’s maken.’”

Afgelopen dinsdag toen ik best moe was na het netwerk event van Ondernemende Vrouwen had ik kunnen denken: “Zie je wel ik kan het allemaal niet aan. Nu heb ik weer bijna niks gedaan.” In plaats daarvan dacht ik: “Het was een geweldig netwerk event waar ik weer veel uitgehaald heb. En daarmee heb ik meteen aan mijn bedrijf gewerkt.”

Afgelopen weekend toen het hard stormde hier had ik kunnen denken: “Wat een k*t weer, nu kan ik alweer niet paardrijden.” In plaats daarvan dacht ik: “Nu het zo stormt ga ik wel een lekker dik boek lezen.”

Zie je het verschil qua denken? Positief denken maakt dat je je ook positiever gaat voelen. Moet je dan altijd alleen maar positief zijn? Nee natuurlijk niet! Maar bedenk ook dat negatief zijn je niet verder gaat helpen. Dankbaarheid tonen voor wat er goed gaat en voor wat je mag ontvangen geeft je ook nog eens rust in je hoofd en lijf!

Waar ben jij dankbaar voor?

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie