Skip to content

POLL: ‘Ik maak geld over naar Giro555’

Redactie
15 februari 2023 | 13:52

Advertentie

Turkije en Syrië zijn getroffen door meerdere zware aardbevingen en naschokken. De schade is enorm: gebouwen zijn ingestort, vele tienduizenden mensen zijn gewond en het dodental is inmiddels opgelopen tot meer dan 41.000 mensen. Veel mensen zitten, vanwege instortingsgevaar, onbeschermd in de ijzige kou. Het gironummer 555 is geopend.

‘Ik maak geld over via Giro555’

Deze woensdag is er een actiedag. Op het moment van publiceren is er al bijna 42 miljoen euro opgehaald. We zijn als redactie erg benieuwd of jij ook in actie komt. Na het invullen van onderstaande poll mag je jouw redenering ook toelichten in de reacties.

[total-poll id=320271]

Ben je nog niet in actie gekomen en wil je meer weten over de actie? Bekijk dan de website van Giro555.

Nederweert
Eerder vandaag maakte de gemeente Nederweert bekend dat zij 1 euro per inwoner gaan doneren. Het gaat om een bedrag van 17.481 euro.

Advertentie

6 Reacties

  1. De gemeente geeft 1€ per inwoner dat is al genoeg.

  2. Limburg heeft tijdens de watersnood ramp heel weinig geld gekregen en er zijn nog altijd gezinnen in Zuid limburg die nog geld moeten krijgen. Dus geef ik geen geld.

  3. Waarom we ons als Nederweerters gaan verschuilen achter de watersnoodramp in Zuid Limburg is mij een raadsel. Wij hebben hier toen helemaal geen last gehad en dus ook geen kosten. Zelf geef ik in beide situaties. Bij de actie in Zuid Limburg waar ik toen zelf ben gaan helpen waren ook veel mensen die flinke afstanden hadden gereden om in Zuid Limburg te helpen. Ik neem liever een voorbeeld aan dat soort solidariteit dan te roepen dat 1 euro per inwoner wel genoeg is of als ‘wij’ niet zoveel krijgen dan geven we niets aan een ander.

  4. Johan al die Turken en Syriërs die daar in Zuid Limburg kwamen helpen en geld gaven werkelijk geweldloos..
    Johan mijn ouders zitten Zuid Limburg nog steeds in de zooi…ze wonen nu in een unit maar het huis is nog steeds onbewoonbaar…erg triest hun bedrijf is naar de kl#,te …hulp niks nada!

  5. Tijdens de pestepidemie, 1720-1722, hebben we van Turkije niets gekregen ook niet in 1992 toen hier een aardbeving was.
    Tjonge jonge als je niet wil of kunt geven hoef je dat niet te publiceren.

  6. Dat je jezelf achtergesteld voelt is toch geen argument om niet aan een ander te geven?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie