Skip to content

Prinses Toos I, de eerste Hoogheid van Vastelaovund-veerendj Zonnebloem Nederweert

Redactie
15 februari 2023 | 16:00

Advertentie

In een bomvolle en feestelijk “rood-geel-groen” aangeklede zaal Centraal heeft de Afdeling Nederweert voor het eerst in haar bestaan unne Boonte Middig gehouden voor haar gasten. Met prinses Toos I (Hurkmans-Knapen) voorop hebben de aanwezigen genoten van een scala aan kolder en muzikale klanken. De presentatie was in handen van Will Knapen (alias Wullemke).

Zonnebloem Nederweert

Hoogtepunt van de middag was het uitroepen van een eigen prins Carnaval. Op zijn van hem bekende wijze warmde Wullemke de zaal op voor dit hoogtepunt. Rond de klok van half drie deed Toos (van Wienders) Hurkmans-Knapen haar intrede als eerste prinses van de Zonnebloem Nederweert.

Bekende namen
Dat de Zonnebloemers wel zin hadden in een middagje “schaele zeiver” bleek al uit de aanmeldingen vooraf. Bijna 80 personen kwamen af op het programma. Bij binnenkomst was er koffie en de traditionele nonnevotten. De opmerking: “kiek, dee-j heb ich nog noeets ein in mien hang gatj”, raakte bij velen al meteen de lachspieren. Voor de pauze trad buuttereedner Koen Verstappen uit Meijel op. Hij hield de zaal een spiegel voor van het “ouder worden”. Uit de zaal klonk menige lachsalvo bij zijn grappen en grollen. Hij naam daar meer dan de gebruikelijke “11 minuten” voor en dat kon de zaal wel waarderen. Met de eigen wijsheid over zijn houdbaarheidsdatum tot 11-11-2050 kan de regio nog lang genieten van deze buuttereedner. De Nederweerter blaaskapel “Speulendjer-Wiees” zorgde de gehele middag voor de muzikale omlijsting. Na de pauze bracht Maurice Timmermans (buuttereedner) zijn buut de “Muzie-kaale”. Met gitaar en een mix aan bekende melodieën en kolderieke teksten wist de man uit Kelpen-Oler de juiste snaar te raken bij het publiek. Het slot van de middag  was voor het duo “Djuu Toch”, de winnaar van het Pinmaekers-vastelaovund’s leedje 2023. Met hun nummers hielden Hayke en Peter de stemming er tot het einde heel goed in. Ook de polonaise ontbrak deze middag niet. Met prinses Toos I voorop en klinkende muziek van de blaaskapel werden alle hoeken van Centraal opgezocht.

Uitroepen prinses Toos I (van Wienders)
Kort voor de pauze werd prins Carnaval Zonnebloem Nederweert uitgeroepen. Presentator Wullemke ging in de zaal op zoek of iemand wist wie de prins zou zijn. Er werden namen genoemd maar het bleek tot het laatst een goed-bewaard geheim want bij de opkomst van Toos was nagenoeg iedereen verrast. De zoveelste Hoogheid uit het gezin van Wienders Tjeu en Lies van Joeeste Pietje. Na het voorlezen van de Proclamatie werden door voorzitter Mart Mennen bij hare Hoogheid Toos I de versierselen omgehangen. Onder haar devies: “Sjingele – Sjiengele- boem, Vastelaovundj veerdje met de Zonnebloem”, kwam de zaal helemaal los met zang en felicitaties. Niet zoals gebruikelijk een lange rij. Nee, Toos I kwam zelf “wel effe langs” bij de mensen in de zaal. Heel bijzonder en aandoenlijk was het moment waarop de dochters van Toos I haar kwamen feliciteren en zij live contact had met haar jongste zoon die in Denemarken woont. Luid applaus van de zaal en een traantje van een trotse Toos I. Een onvergetelijk moment voor iedereen.

Kort na half 5 bracht voorzitter Mart Mennen namens Zonnebloem Nederweert nog een slotwoord uit. Van artiest tot vrijwilliger en van helpende tot zaalhouder dankte hij iedereen die deze geweldige middag mogelijk hebben gemaakt.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_06 Koopzondag Nederweert-17
Mooi weer trok veel bezoekers naar het centrum
6 oktober 2024 | 20:00
2024_10_06 Synchroon team ZPC Nederweert
Het wedstrijdseizoen is weer begonnen!
6 oktober 2024 | 19:22
default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00

Advertentie