Skip to content

Wolf gespot in omgeving Roggel

Redactie
23 februari 2023 | 14:44

Advertentie

Verschillende ooggetuigen melden vandaag dat er een wolf rondloopt in de omgeving van Roggel.

Wolf in Roggel

De wolf werd gespot in de omgeving van Egchel. Daarna is de wolf via de Roggelseweg richting Roggel gelopen. De wolf zou zich daar waarschijnlijk op dit moment bevinden. Onderstaande video’s zijn ingestuurd door ooggetuigen.

Wolf gespot?
De wolf is van nature een schuw dier. Het dier laat zich extreem zelden zien. Daarom is het risico om zelf door de wolf aangevallen te worden, uitermate klein. Mocht je hem toch zien, dan kun je een melding doen op www.waarneming.nl of www.wolveninnederland.nl.

Advertentie

6 Reacties

  1. Niet handig om de wolf te achtervolgen en als hij in het nauw gedreven wordt, zoals op de film te zien is, zijn toegang te blokkeren Dit zorgt voor stress en gevaarlijke situaties. Geniet van deze bijzondere waarneming op een afstand.

  2. Schattig, een carnivoor met tanden die groter zijn dan die van een piranha, die in de bossen van Canada, Rusland en meer gebieden, waar de bevolkingsdichtheid een paar mensen per vierkante kilometer bedraagt, de plaatselijke wildstand (herten, reeën, elanden enzovoort) in toom houdt en zo zorgt voor een natuurlijk evenwicht tussen prooi en jager en aangaande Nederland kan die prooi aangevuld worden met loslopende schapen, pony’s , koeien, kalveren, paarden en veulens, want beetje wolf ziet het verschil niet tussen een dier dat opgepeuzeld mag worden en een dier wat een emotionele of financiële waarde heeft voor de eigenaar, die natuurlijk vorstelijk gecompenseerd wordt voor een opgevreten dier, die vaak een naam heeft variërend van “Bambi” tot “Pluisje” in tegenstelling tot die wolf die beter anoniem kan blijven.

  3. Natuurlijk leuk om eens een wolf in het echt te zien. Maar bekijk het dier van een afstand, ga er niet achteraan met een auto om het maar te filmen. Gun het zijn of haar rust en stress het dier niet.

  4. In Heythuysen nu ook gezien.
    En ook in craenendonk.

    En echt niets aan. Dit gaat nog meer grote problemen geven bij de hobby dieren.
    De roedel uit België daar zijn de jongen nu hun eigen plek van aan het zoeken. Zou dezen wel kunnen zijn.
    In Cranendonck zijn paarden opgejaagd.
    Dus hij hoeft niet eens te bijten om andere dieren te laten verwonden.

  5. De oprukkende wilde zwijnen zijn meestal een grotere bron van ergernis terwijl de wolven daar juist wel op jagen. Waar men echter wilde zwijnen en herten afschiet, zoals in Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen, vragen de inwoners er juist om dat wolven het vee belagen omdat men zo van hun natuurlijke prooien beroofd!

  6. Ospeldijk liep een wolf op de oprit ,het beestje zat in de rui ,mooi om te zien hoe de auto vol hing met haren.
    De camera zag het allemaal.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie