Skip to content

Doe jij mee aan de Landelijke Opschoondag zaterdag 18 maart?

Redactie
26 februari 2023 | 10:00

Advertentie

Op zaterdag 18 maart is de Landelijke Opschoondag. In onze gemeente zal op verschillende plaatsen door inwoners zwerfafval worden opgeruimd.

Landelijke Opschoondag

Aanmelden
Wil graag in actie komen tegen zwerfafval? Alleen, of met vrienden, buurtgenoten of collega’s? Geef je dan op. Iedereen kan meedoen. Je mag zelf bepalen waar je gaat opschonen, hoe laat en hoe lang. Je kunt jezelf, je gezin, school/BSO, klas, (sport)vereniging of bedrijf tot maandag 6 maart aanmelden. Dat kan via deze link. Scholen melden zich via deze link aan.

Materialen
De gemeente ondersteunt je graag. Zij zorgen dat de benodigde materialen bij je thuis worden gebracht en halen ze na afloop weer op. Denk aan afvalgrijpers, afvalzakhouders, veiligheidshesjes, handschoenen en afvalzakken. De volle afvalzakken worden door de gemeente opgehaald en afgevoerd.

Afvalbingo
Iedereen die zich aanmeldt in een groep (minimaal 5 personen), speelt automatisch mee met de Afvalbingo en maakt kans op mooie prijzen.

Aanmelden als ZAPper
Wil je vaker in actie komen? Dan kun je je aanmelden als ZAPper. ZAPpers zijn inwoners van Nederweert die vrijwillig zwerfafval opruimen. Ook dan bepaal je zelf waar, met wie en hoe vaak je in actie komt. Je krijgt van de gemeente de benodigde materialen in bruikleen. Kijk voor meer informatie op deze website.

Verbeteringen afvalinzameling
Dit jaar wordt de afvalinzameling verbeterd door de gemeente. Medio 2023 ontvang je een nieuwe container voor het restafval. Vanaf 1 september betaal je voor de restafvalcontainer €4,26 per lediging. De huidige groene duobak gebruik je vanaf dan nog alléén voor GFT. Voor het GFT betaal je niet extra. Tot 1 september kun je de duobak blijven gebruiken voor het aanbieden van GFT en restafval. PMD wordt wekelijks ingezameld in de gratis zakken. Kijk voor meer informatie over afval inzamelen op deze website.

Advertentie

1 Reactie

  1. Ooit zelf jaren gedaan toen dit initiatief er nog niet was.
    Maar de gemeente Nederweert ging ons tegen werken…..
    Jammer dan , kijken we nu naar de zooi langs de weg en zeggen tegen elkaar ..jammer hè wij hadden het hele jaar door opgeruimd.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie