Skip to content

In beeld | Boekpresentatie ‘Tempels’ in de woonkamer van Con van Nieuwenhoven

Redactie
4 maart 2023 | 15:25

Advertentie

In een bomvolle woonkamer van Con van Nieuwenhoven werd zaterdagmiddag het ‘Tempelsboek‘ gepresenteerd. Con van Nieuwenhoven en Peter van den Boom spraken de tientallen aanwezigen toe. Na de onthulling werd er met z’n alle geproost het op bijzondere moment.

Boekpresentatie

Kroniek van de familie van den Boom en de geschiedenis van Ospel (1700-2023)

Het boek vertelt over het ontstaan van de naam Tempels en de woonplaatsen van de familie van den Boom tot 230 jaar terug en tevens de stamboom en de geschiedenis van Ospel. Het zijn verhalen over het verleden van de eerste Tempels, Antonius zijn vrouw Cuijpers en hun kinderen en kleinkinderen achterkleinkinderen. Ook verhalen over de familie Veugen worden beschreven zoals het verongelukken van Henriekes Veugen die in 1899 door van de tram te vallen en over zijn zoon Pierre, die niet bang was.

Het boek beschrijft de werkzaamheden van meer dan 230 jaren terug. In de vijftigerjaren begon de ontginning van de Peel, waardoor 830 ha. grond vrij kwam in Ospel. Hierdoor hoefde de aankomend boeren van Ospel niet te gaan emigreren. Men bouwde met subsidie 15 boerderijen. Veel verhalen over Tempels Pierre, hoe hij goede zaken deed door onder meer de ruilver-kaveling, en hoe hij daardoor veel landbouwmachines verkocht. Bij een van zijn bezoeken ontmoette hij Marie Vogels, waarmee hij later trouwde.

Verteld wordt welke kleinzonen van Josephus een bedrijf buiten de landbouw begonnen. De verdiensten: José van den Boom voor het oprichten van de Ruiterclub ‘De Peelrossen‘ in 1955. Verder het monument voor wethouder Pierre van Nieuwenhoven in 2009 en nog veel meer over de goede oude tijd met wel 168 blz.

De prijs van het boek is € 26.50, gaarne als het kan met gepast geld, helaas kan men niet betalen met de pinpas. Heb je de presentatie gemist? Geen probleem… Ook kan men later het ‘Tempelsboek‘ elke dag bij Con van Nieuwenhoven afhalen of ernaast bij de winkel van C. van Nieuwenhoven B.V. Hoofstraat 5. Tel. 0495-626768 of 06-29046980.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bekijk hier of jij gewonnen hebt…
1 oktober 2024 | 19:00
20240822-In-de-sportlight-Daisy-Schroyen-
10 vragen aan
1 oktober 2024 | 18:30
Screenshot
Geuns Uitvaartbegeleiding
 
1 oktober 2024 | 17:00
hand holding young plant with sunlight. concept eco earth day
Vol programma aan klimaatactiviteiten
1 oktober 2024 | 16:00

Advertentie