Skip to content

No action needed right now

Redactie
4 maart 2023 | 10:00

Advertentie

Geen actie nodig op dit moment.

Elke kleine verandering wordt door ons lichaam gemonitord. Een kleine verandering kan een subtiel geluid zijn, of andere zaken die van buitenaf komen en door onze zintuigen worden opgepikt. Kleine veranderingen zijn er ook van binnenuit. Dan gaat het bijvoorbeeld over een reactie in je lichaam op wat er van buiten op je afkomt en ook over hongergevoel, drang om te drinken. Maar ook de drang om in beweging te komen als je onrust in je lijf voelt.

Ons lichaam monitort deze kleine veranderingen continue en maakt zich klaar om in actie te komen. Veel van dit proces speelt zich op onbewust niveau af vertelde prof. Mark Williams ons. Voordat je het weet sta je alweer bij de koelkast om een snack te pakken, terwijl je pas gegeten hebt. Of als je nog niet klaar bent met je werk, wat voor veel zzp’ers vaak een lastige is, jezelf geen rust gunnen door telkens weer in de startblokken te komen zodra je lichaam je weer tot actie maant.

Doe je eigen experiment
Zonder enkele inleiding: wat neem je bij jezelf waar zodra je in jezelf zegt: geen actie nodig op dit moment. Mag ik je uitnodigen om vervolgens even deze korte oefening te doen. Neem even 1 minuut de tijd. Zittend of staand, wat voor jou comfortabel is. Word je bewust van je ademhaling en word je gewaar van je gemoedstoestand. En wat je daar ook aantreft, op elke uitademing zeg je vriendelijk en zachtjes in jezelf: geen actie nodig op dit moment. No action needed right now. Op elke uitademing, een minuut lang en merk wat dit met je doet. En dan ook door de dag heen, telkens als je merkt dat er aan je getrokken wordt herhaal je deze woorden vriendelijk in jezelf. Het effect is vaak verbluffend.

Wanneer werkt dit en wanneer niet
Het helpt de gedreven doe-modus te kalmeren. Daarnaast is het belangrijk dat je bij jezelf onderzoekt waar je wel of niet aandacht aan wilt geven. Dat is iets waar ik samen met een cliënt in een coachsessie naar kijk. Want soms zie ik mensen ontzettend met zichzelf worstelen die dan in een vicieuze cirkel terecht zijn gekomen.

Ons lichaam monitort elke (kleine) verandering en maakt je ongemerkt klaar voor actie. Staak het gevecht en geef aandacht en energie aan wat voor jou belangrijk is. In dat proces loop ik graag een eindje met je mee totdat je weer alleen verdergaat.

Wat staat er op de agenda?

Ont-Moeten 6 maart en 23 maart bij IKC Laar.

pastedGraphic.png

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’.
Zij is aangesloten bij Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl. Social media links:Facebook , LinkedIn, Instagram.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie