Skip to content

Samen sterker tegen kanker, Vera Moonen doet mee aan Alpe d’HuZes

Redactie
6 maart 2023 | 15:38

Advertentie

Aanstaande 1 juni staat de 16e editie van Alpe d’HuZes weer voor de deur. Dit is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op deze dag zullen 5.000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend de Alpe d’Huez maximaal 6 keer beklimmen onder het motto ‘opgeven is geen optie’. 

Vera Moonen

Verschillende Nederweertenaren zijn Vera Moonen in de afgelopen jaren al voorgegaan door deze prestatie neer te zetten en deze keer zet zij zich graag in voor dit goede doel. Helaas krijgen jaarlijks nog altijd ruim 120.000 mensen te horen dat ze kanker hebben. Daarmee is de groep mensen die kanker heeft, of kanker heeft gehad gegroeid tot ruim 850.000 mensen. Zij krijgen te maken met klachten als gevolg van deze ziekte op korte en lange termijn. ”Het is dus ook niet gek dat jij en ik vroeg of laat geconfronteerd worden met de gevolgen van deze ziekte in onze omgeving. En hoewel er al steeds minder mensen sterven aan kanker door verbeterde diagnoses en behandelingen mede dankzij donateurs, is er nog altijd enorm veel geld nodig voor het voortzetten, verbeteren en opstarten van kankeronderzoek. Allemaal kunnen wij het verschil maken en een steentje bijdragen door een (klein) bedrag te doneren. Samen staan we sterk! Ik zou het enorm waarderen als jullie aan dit goede doel zouden willen bijdragen via de actiepagina.”

Vera: ”Ik wil de onmacht die ik voel door de gevolgen van kanker omzetten in kracht. Daarom ga ik samen met een aantal van mijn collega’s van Fagro Consultancy BV a.s. 1 juni symbolisch namens al onze dierbaren de Alpe d’Huez meermaals op de fiets beklimmen. Wij zetten ons in voor een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker. Steun in de vorm van donaties helpt hierbij enorm.  Alvast super bedankt!

Deze week is het de Week van de Zeldzame Kankers waarin extra aandacht wordt gevraagd voor patiënten met zeldzame kanker. Maar liefst 1 op de 5 kankerpatiënten heeft een zeldzame vorm van kanker. Mensen met zeldzame kanker hebben te maken met extra uitdagingen. Zo is er vaak minder informatie over de ziekte beschikbaar, het stellen van een diagnose duurt doorgaans langer en er zijn minder opties voor de behandeling. Ook voor deze patiënten kan extra geld voor bovenstaande doeleinden het verschil maken. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie