Skip to content

Paaswake Paterskerk Weert: Vier de komst van het licht

8 maart 2023 | 16:03

De natuur kondigt een nieuw seizoen aan: de opwinding van de lente is voelbaar. Velen beginnen, na een donkere en natte winter, enthousiast en gemotiveerd aan de lente. We vieren in deze tijd Pasen: het feest van donker naar licht!

Paaswake Paterskerk

In vroeger tijden trokken mensen naar de Weerter Paterskerk om het hoogfeest van Pasen te vieren. De Franciscanen inspireerden velen in de regio Weert. Mensen die zich aangetrokken voelden tot Franciscus waren georganiseerd in een vereniging die de Derde Orde heette. Die historische Paterskerk van Weert is ook dit jaar het decor voor de Paaswake. Franciscaan broeder Gerard Heesterbeek zal de viering leiden. Zijn toespraak heeft als titel In Vuur en Vlam; een inspirerend pleidooi in de geest van het Paasfeest.

Sinds zijn opriching verzorgd Gemengd Koor Creatura de muzikale opluistering van deze Paaswake met zang in de sfeer van Pasen.
Creatura zingt onder meer In Monte Oliveti van Naujalis, Song of Peace van Sibelius, en King all glorious van Vail/Wesley en Ich bete an die Macht der Liebe van Bortnianski. Het Gemengd Koor staat onder leiding van dirigent Ton van de Weem. De begeleiding aan de piano is in handen van Tessa Klaver.

De Paaswake op paaszaterdag 8 april begint om 19.00 uur. Vanaf 18.30 uur is de Paterskerk open. Het adres: Biest 43, Weert (naast het Franciscus Huis). De entrée is gratis. Je bent van harte uitgenodigd om samen met Gerard Heesterbeek ofm en Gemengd Koor Creatura, Pasen 2023 te vieren.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie