Skip to content

Boeren willen van zich laten horen bij ‘laatste’ debat in Den Bosch

Redactie
14 maart 2023 | 21:08

Advertentie

Imke Emons, lijsttrekker van BVNL-Limburg en Olaf Ephraim (BVNL), woordvoerder financiën in de Tweede kamer, waren vanmiddag op de parkeerplaats van McDonald’s in Nederweert om daar actievoerende boeren te steunen.

Actie boeren

In aanloop van het ‘laatste debat’ voor de verkiezingen in het Provinciehuis ‘s-Hertogenbosch van de NOS vanavond, wilde ze samen met een groep boeren nog van zich laten horen.

Boeren naar ‘s-Hertogenbosch
Vanuit Nederweert vertrokken zo’n 10 tractoren en twee vrachtwagens richting Someren waar zich nog meer boeren zouden aansluiten. Uiteindelijk willen ze bij het Provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch met een grote groep boeren staat om, op een rustige maar luidruchtige manier, van zich te laten horen.

Advertentie

5 Reacties

  1. Het valt me op dat de boeren nogal veel tijd over hebben om te gaan protesteren. Met de traktor van Nederweert naar Den Bosch op en neer, dat kost je je werkdag. Om van de diesel nog niet te spreken. En waarom? Dat je een keer gaat protesteren, dat snap ik, maar hoe lang zijn de boeren al aan het protesteren? Ik krijg hier een beetje een “zeurende kleuter” gevoel bij.

    We mogen vandaag allemaal weer stemmen, en iedereen die zich een beetje in de partijprogramma’s heeft verdiept weet dat we ook dit jaar weer een boeren-lobby-partij kunnen kiezen. Voorheen was dit het CDA, tegenwoordig gaat het om de BBB.

    Echter. Kijk maar eens naar de uiteenzetting van Lubach op https://youtu.be/CRpUVO6jvgU

    De boeren lobby is vooral een lobby voor een aantal miljardenbedrijven die geld verdienen aan de boeren. Veevoeder bedrijven, mestverwerkers, de Rabobank, etc zijn de partijen die deze protesten initiëren en financieren. Het gaat niet om het welzijn van de arme boeren, maar om de portemonnee van de ceo’s van bovengenoemde bedrijven.

    Hier speelt de BBB heel slim op in. Het onderbuikgevoel TEGEN de stikstofmaatregelen. Op de eerste plaats vind ik dat die maatregelen er niet voor niks zijn. We mogen best eens aan de natuur en de wereld van onze (klein) kinderen denken. Maar waar staat de BBB nog meer voor? Wat zijn de plannen voor alle andere problemen.

    Ik ben bang dat het een beetje hetzelfde gaat als met FvD. In één klap de grootste en de populairste. Een hype als protest tegen de gevestigde orde. En over een jaar of 2 komen we er achter dat het allemaal toch niet zo’n heel goed idee was. To good to be true, net als alle andere partijen.

  2. Zo is het maar net, Flupke.
    Dat filmpje van Arjen Lubach zou verplichte kost moeten zijn voor elke kiezer. Net als het item over de trukendoos van het CDA met de waterschapsverkiezingen.

  3. @Flupke,
    De BBB heeft heel veel vrijwilligers en de meeste spandoeken die je ziet zijn gekocht door de mensen zelf.
    Caroline heeft voor ze in de 2e kamer kwam haar levensverzekering verkocht en daar enkele maanden van geleefd voordat ze in de kamer kwam.
    Het karakter van Caroline en de naaste medewerkers is ook anders dan van Baudet, dus ik geef de BBB meer kans dat het een blijvende partij wordt.
    Kijk wat de laatste 30 jaar rondom de peel aan veehouderijen is verdwenen. 500 meter rondom de Groote peel zit geen intensieve veehouderij meer. En nu zou de natuur er heel slecht aan toe zijn. Waar ligt het dan aan?
    Voor de overige stanndpunten kijk op:
    https://boerburgerbeweging.nl/limburg/
    Coen Coumans
    BBBeter nr. 17

  4. Coen,
    Kijk eens wat er de laatste 25 jaar aan stallen bij is gekomen zeer kort bij de bebouwde kom van ospel.
    Volgens mij zijn dat meer m2 stal tegenover wat er ” verdwenen ” is rond de peel.
    Misschien is het daarom zeer slecht met de peel natuur.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie