Skip to content

EHBO Nederweert huldigt 10 jubilarissen

Redactie
15 maart 2023 | 21:01

Advertentie

Op dinsdag 14 maart jongstleden, organiseerde de EHBO vereniging van Nederweert haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Sinds 1964, de oprichting was dit de 58e keer. Tijdens de bijeenkomst werden maar liefst 11 jubilarissen in het zonnetje gezet.

EHBO Nederweert

Dirk IJzendoorn en Marion Heijnen ontvingen de zilveren bondsonderscheiding en Edwin Keersmaekers ontving een gouden bondsonderscheiding. Daarnaast ontvingen 8 leden jaarinsignes, voor 10, 20, 25, 30, 35 en 45 jaar lidmaatschap. Naast het uitreiken van de jaarinsignes en onderscheidingen ontvingen 3 cursisten hun EHBO diploma. 1 geslaagde cursist was niet aanwezig.

Bestuursleden
Maar liefst 85% van de leden was aanwezig tijdens de jaarvergadering. Maar het was ook een belangrijke vergadering. Drie van de vier bestuursleden traden af. Gelukkig stelden zij zich allen herkiesbaar, op een na. Ton van den Heurik, coördinator van de evenementen en tevens verbandmeester stelde zich niet herkiesbaar. Gelukkig werd een deel van de werkzaamheden meteen al door een ander lid opgepakt. Daarnaast trad Bart Kessels toe tot het bestuur als aspirant lid. Er is nog een ander punt van zorg als het over de personele bezetting gaat. Er is dringend behoefte aan Lotusslachtoffers. Dit zijn mensen die gegrimeerd ongevallen uitbeelden. De opleiding wordt volledig door de vereniging vergoed.

Het afgelopen jaar is de Limburgse bond opgeheven, waardoor Nederweert en andere Limburgse verenigingen zich moest aansluiten bij een andere bond. De meesten stapten over naar de Nationale Bond.

Automatisering
Vanwege het feit dat de website en ledenportal niet meer onderhouden werden, moest er gezocht worden naar nieuwe automatisering. Sinds december is er een nieuwe website en een online ledenportaal. Opdrachtgevers die een evenement willen aanvragen kunnen dit doen via www.ehbonederweert.nl. Het bestuur doet een oproep aan de verenigingen die een evenement organiseren, om zich goed te verdiepen in de eisen en verantwoordelijkheden. Deze zijn te vinden op de site van de gemeente en van de EHBO-vereniging. Helaas kan de EHBO- vereniging niet altijd voldoende mensen leveren voor elk evenement. Ook dan is de organisator verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van de deelnemers en bezoekers.

Het beste is als verenigingen die iets organiseren zelf EHBO-ers hebben. Dan zijn ze zeker van de juiste ondersteuning. De EHBO vereniging van Nederweert kan voor de opleiding

Meer informatie is beschikbaar op de website www.ehbonederweert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00
2024_09_17 Smeden en motorendag Eynderhoof
Dagje uit
17 september 2024 | 13:30
Asfalt-wegwerkzaamheden-Winnerstraat-Uliker-Nieuwstraat-Nederweert-4
De werkzaamheden duren een kleine maand
17 september 2024 | 12:24
1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30

Advertentie