Skip to content

Waterdiertjes scheppen in De Groote Peel!

Redactie
16 maart 2023 | 10:00

Advertentie

Staatsbosbeheer biedt excursies waarbij beleving en het zelf ontdekken van de natuur centraal staan. Op zondag 26 maart is er zo’n excursie; de sPeelse Expeditie! Een gezinstocht vol prikkelende en uitdagende opdrachten in het Nationaal Park De Groote Peel. Met als bonus waterdiertjes scheppen! De excursie start om 11.00 uur bij het buitencentrum De Pelen in Ospeldijk.

De Groote Peel

Avontuur in de natuur
Hoe maak je van een wandeling in de natuur een beleving? Als je meedoet aan de sPeelse Expeditie in De Groote Peel kom je daar vanzelf achter! Onder begeleiding van een Peelgids loop je een route van 2 – 2,5 kilometer in dit prachtige hoogveengebied. Onderweg ontdek en beleef je het gebied door sPeelse opdrachten te doen; toppen turen, een natuurschilderij maken en waterdieren scheppen. Bij deze activiteit staat het samen doen en ontdekken centraal en beleef je de natuur met alle zintuigen. Zo ervaar je dat De Groote Peel een veenmoeras is. Een actieve wandeling voor het hele gezin.

De sPeelse Expeditie op zondag 26 maart start om 11.00 bij de balie van het buitencentrum aan de Moostdijk 15 in Ospel. De activiteit is geschikt voor ouders met kinderen vanaf 4 jaar. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind, inclusief een leuk stickervel met dieren (voor de kinderen). De activiteit duurt ongeveer 2 uur. Reserveren via de website. Tip: draag kleren die vies mogen worden en voor de kinderen eventueel laarzen (tijdens het waterdieren scheppen sta je bij een waterplas).

Op 26 maart geen tijd? Op dinsdag 25 april, dinsdag 2 en donderdag 4 mei is er ook een sPeelse Expeditie.

(Na)genieten in het buitencentrum
Voor of na afloop van een wandeling kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum De Pelen. Hier kun je terecht voor originele souvenirs, interessante (natuur)boeken, smakelijke streekproducten en leuke natuurontdekspulletjes. Bij de Peelkiosk kan je genieten met een hapje en drankje. Het buitencentrum is in maart op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Voor meer informatie kijk je op de website.

Foto: Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gebiedsvisie-Weerterbos-Laarderheide-Aanpak-Oude-Graaf-2024
Meer te leren over de rol van de natuur
18 september 2024 | 14:47
De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Een wandeling door de binnenstad van Weert
18 september 2024 | 13:00
De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11

Advertentie