Skip to content

Wadi Akkerplas: ontmoeten, sporten en genieten in groene omgeving

Redactie
22 maart 2023 | 16:00

Advertentie

De woonwijk Hoebenakker. Een ruim opgezette woonwijk met veel groen. Om bij hevige buien het water op te vangen, gaat de gemeente een groene wadi aanleggen aan de Leerlooier. Een stuk openbaar groen met potentie en dus hebben ze omwonenden gevraagd mee te denken over de inrichting. Met het gezegde ‘zoveel mensen, zoveel wensen’ werkten ze stapsgewijs toe naar een schets van het gebied. Het uiteindelijke ontwerp mag er zijn. Vol trots presenteert de gemeente het plan ‘wadi Akkerplas’ dat je op deze pagina kunt bekijken.

Wadi Akkerplas

Betrokken bewoners
De goed bezochte bijeenkomsten in november 2022 en januari 2023 gaven de betrokkenheid van de bewoners weer. De eerste bewonersbijeenkomst stond in het teken van het ophalen van wensen die de gemeente vertaalde in een schetsontwerp. Tijdens de tweede bijeenkomst bespraken de aanwezigen in werkgroepen het gepresenteerde schetsontwerp en deelden ze wat voor hen belangrijk is.

Aan de slag
De verbeteringen zijn de afgelopen maand verwerkt in het definitieve plan voor wadi Akkerplas. Daarmee wordt de toekomstige wadi omgevormd tot een aangename verblijfsruimte waar plaats is voor ommetjes, ontmoeten, spelen, sport en beweging, rustig genieten en samenzijn. De deelnemers aan de bijeenkomsten zijn inmiddels geïnformeerd over het definitieve ontwerp. Er wordt al snel gestart met de uitvoering. Naar verwachting zal de gemeente in mei beginnen met het aanleggen van de paden en de bruggen en het inzaaien van de grasvelden en kruidenstroken. In het plantseizoen (oktober/december) worden de bomen en de resterende beplanting geplant.

Geslaagd traject
Met ruim 100 omwonenden in twee bijeenkomsten was het een geslaagd traject en bedanken we iedereen voor het meedenken. De omgeving is enthousiast over het proces en het resultaat. Mooi om dat samen te doen. Voor en door de buurt. Zo realiseren we een plek waar iedereen welkom is”, aldus wethouder Jorik Franssen (openbare ruimte).

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04

Advertentie