Skip to content

Succesvolle sportkennismakingslessen zorgen voor veel ledenaanwas

Redactie
28 maart 2023 | 15:00

Advertentie

Afgelopen zomer zijn er in Nederweert nieuwe sportkennismakingslessen opgestart. Deze lessen in seizoen 2022-2023 zijn tot nu toe zeer succesvol verlopen. Tientallen kinderen maakten de afgelopen maanden kennis met verschillende sporten zoals volleybal, dansen, handbal, reddingszwemmen, verdedigingssport, tafeltennis, boksen, kickboksen en/of judo. Naast het kennismaken met de sporten, maakten de kinderen ook kennis met verschillende verenigingen binnen gemeente Nederweert. En met succes! Verschillende verenigingen hebben er inmiddels nieuwe (jeugd)leden bij.

Wat zijn sportkennismakingslessen?
In samenwerking met scholen en sportverenigingen uit gemeente Nederweert is vanuit het sportakkoord een sportkennismakingsprogramma opgezet. Kinderen kunnen gedurende 3 perioden kennis maken met het brede verenigingsaanbod binnen de gemeente Nederweert. Ze hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan reguliere trainingen bij de vereniging. Op die manier kunnen ze ervaren hoe het is om onderdeel te zijn van een team of vereniging.

Terugblik periode 1 en 2
De sportkennismakingslessen zijn opgedeeld in 3 perioden. De eerste twee perioden zijn afgerond en veel sportverenigingen kijken daar positief op terug. Reddingsbrigade Nederweert geeft in een reactie aan: “Er hebben 7 kinderen meegedaan en daarvan zijn er op dit moment 5 die zich aangemeld hebben als lid. Dit hebben we nog nooit meegemaakt in deze aantallen.” Ook ouders zijn enthousiast over de sportkennismakingslessen. “Mijn dochter wist niet zo goed welke sport ze wilde gaan doen. Ze heeft toen besloten om een keer deel te nemen aan een training bij handbalvereniging MEOS. Ze vond het leuk en uiteindelijk is ze bij deze vereniging lid geworden. We zijn blij dat ze haar plek heeft gevonden en daar nu met veel plezier sport“, aldus een van de ouders.

Start nieuwe periode
Binnenkort start de laatste periode van de sportkennismakinglessen. Van april t/m juni hebben kinderen weer de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende sporten. In periode 3 zijn zij welkom bij tennis, gymnastiek/turnen, jeugdwerk, handboogschieten en voetbal. Is jouw kind op zoek naar een andere sport? Dan is dit een mooie kans om een (nieuwe) sport uit te proberen!

De flyer met informatie over de deelnemende verenigingen is in maart uitgedeeld op alle basisscholen in Nederweert. Heb je deze flyer gemist? Dan kun je hem hier terugvinden.

Contact
Heb je vragen over dit project? Neem dan contact op met verenigingsondersteuner Roy via roygielen@negen.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie