Skip to content

Activiteitenprogramma april 2023 Buitencentrum De Pelen

Redactie
31 maart 2023 | 9:00

Advertentie

Het is lente, het seizoen van nieuw leven in de natuur. Staatsbosbeheer organiseert in april weer heel veel inspirerende en sPeelse voorjaarsactiviteiten in De Pelen. Met vogelexcursies, ontdektochten voor gezinnen, kruiden- en fotografiewandelingen én een supergezellig Paasfeest op het Kabouterpad! Vanaf zondag 23 april start ook het Peelpodiumseizoen bij buitencentrum De Pelen met diverse optredens voor jong en oud. Bijgaand het maandoverzicht met alle activiteiten.

Buitencentrum de Pelen

Vogelexcursie in Nationaal Park de Groote Peel
Op zondag 2 april houdt Staatsbosbeheer een Vogelexcursie met als thema broedvogels in het Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze excursie ga je, samen met een Peelgids, op zoek naar een karakteristieke broedvogel van de Peel: de blauwborst! De winter brengt de blauwborst door in zuidelijke streken, maar vanaf half maart keert hij weer terug in de Peel. Behalve vogels is er ’s morgens ook kans op het spotten van reeën of andere dieren. De excursie start om 9.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 7,- per persoon en reserveren is noodzakelijk via de website.

Paasfeest op het Kabouterpad in De Groote Peel
Op maandag 10 april vieren de kabouters in het Nationaal Park De Groote Peel hun Paasfeest! De Paashaas komt op bezoek om eieren te verstoppen, de kookkabouters kokkerellen iets lekkers, de knutselkabouters fröbelen er op los, de muziekkabouters spelen leuke liedjes en zo is er nog veel meer te beleven. Deelname kost € 6,50 per kind (ouders hoeven niet te betalen). Starten kan tussen 10.30 en 14.30 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15. Online reserveren is noodzakelijk en kan via de website.

Kruidenwandeling in Nationaal Park De Groote Peel
Op woensdag 12 april houdt Staatsbosbeheer een Kruidenwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Een herborist neemt je mee op een korte route door De Groote Peel en laat je kennis maken met de rijkdom aan planten. De gids vertelt je over de naamverklaring, volksgebruiken en geneeskracht van wilde kruiden langs de oude peelbanen en in de tuin van de Peelboerderij. De excursie start om 10.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 10,- per persoon, inclusief kruidenthee met iets lekkers. Reserveren is noodzakelijk via de website.

Fotografiewandeling s in Nationaal Park De Groote Peel
Op woensdag 12 april houdt Staatsbosbeheer een Fotografiewandeling in het Nationaal Park De Groote Peel. Een Peelgids van Staatsbosbeheer vertelt over het gebied en geeft daarnaast tips en trucs voor het maken van mooie foto’s. De route is 2 kilometer lang en verhard, dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers. De excursie duurt ongeveer 2,5 uur en start om 14.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 10,- per persoon, inclusief een kopje koffie of thee na afloop. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website.

Vogelexcursie in Nationaal Park de Groote Peel
Op zondag 16 april houdt Staatsbosbeheer een Vogelexcursie met als thema broedvogels in het Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze excursie ga je, samen met een Peelgids, op zoek naar een karakteristieke broedvogel van de Peel: de blauwborst! De winter brengt de blauwborst door in zuidelijke streken, maar vanaf half maart keert hij weer terug in de Peel. Behalve vogels is er ’s morgens ook kans op het spotten van reeën of andere dieren. De excursie start om 9.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 7,- per persoon en reserveren is noodzakelijk via de website.

Peelpodium met All2gether bij buitencentrum De Pelen
Op zondag 23 april is de eerste voorstelling van 2023 op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. De kick-off is door Zanggroep All2gether een koor uit het Limburgse Buggenum. Ze zingen populaire, vlotte liedjes en liedjes met een boodschap. Er zijn die middag twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied.

Peel Ontdektocht Lentekriebels in De Groote Peel
Op maandag 24 april is er een Peel Ontdektocht Lentekriebels in het Nationaal Park De Groote Peel. Ga mee met een Peelgids van Staatsbosbeheer op excursie en beleef dit prachtige seizoen van nieuw leven in de natuur. Je neemt een kijkje genomen in de nestkastjes en doet leuke activiteiten waaronder waterdieren scheppen. Deze excursie is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar en start om 11.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 2 – 2,5 kilometer lang en de activiteit duurt ongeveer 2 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Reserveren is noodzakelijk via de website.

sPEElse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel
Op dinsdag 25 april houdt Staatsbosbeheer een sPEELse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ontdek je de natuur op een sPEELse manier. De Peelgids die deze wandeling begeleidt heeft een aantal prikkelende opdrachten voor jou in petto. Daarbij staat het samen doen en ontdekken centraal en beleef je de natuur met alle zintuigen. De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De route is 2 – 2,5 kilometer lang en de activiteit duurt ongeveer 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. Reserveren is noodzakelijk via de website.

Peel Ontdektocht Lentekriebels in De Groote Peel
Op woensdag 26 april is er een Peel Ontdektocht Lentekriebels in het Nationaal Park De Groote Peel. Ga mee met een Peelgids van Staatsbosbeheer op excursie en beleef dit prachtige seizoen van nieuw leven in de natuur. Je neemt een kijkje genomen in de nestkastjes en doet leuke activiteiten waaronder waterdieren scheppen. Deze excursie is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar en start om 11.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 2 – 2,5 kilometer lang en de activiteit duurt ongeveer 2 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Reserveren is noodzakelijk via de website.

Vogelexcursie in de Deurnsche Peel
Op zondag 30 april houdt Staatsbosbeheer een Vogelexcursie met als thema broedvogels in de Deurnsche Peel. Tijdens deze wandeling ga je, samen met een Peelgids, op zoek naar een karakteristieke broedvogel van de Peel: de blauwborst! De winter brengt de blauwborst door in zuidelijke streken, vanaf half maart keert hij weer terug in de Peel. Maar ook andere vogels die in de kijker komen krijgen aandacht. En ’s morgens vroeg is er natuurlijk altijd kans op het spotten van reeën of andere dieren. De excursie start om 9.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Deelname kost € 7,- per persoon (vooral geschikt voor volwassenen) en online reserveren is noodzakelijk via de website. Let op: deze excursie start NIET bij buitencentrum De Pelen maar bij de Natuurpoort, Leegveld 8A in Deurne.

Voorstelling De Theaterkist bij buitencentrum De Pelen
Op zondag 30 april presenteert de Theaterkist de voorstelling ‘Een avontuur met een staartje’ in het (overdekte) Amfitheater van buitencentrum de Pelen. August Greene trekt er met zijn Theaterkist op uit om op avontuur te gaan. Theater, zang, dans, poppenkast, betovering en veel, heel veel muisjes. Een doldwaze kindershow die kriebelt aan je tenen, niet dat je vertrekt met de staart tussen de benen…Er zijn twee (dezelfde) voorstellingen; om 13.30 en om 15.00 uur. Een voorstelling duurt ongeveer 45 minuten. Deelname kost € 5,- per volwassene € 3,- per kind. Kaartjes reserveren kan online via de website.

Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor meer informatie kijk op de website of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Foto: Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Een wandeling door de binnenstad van Weert
18 september 2024 | 13:00
De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42

Advertentie