Skip to content

Voormalig Rabobankpand Nederweert krijgt na jaren leegstand nieuwe bestemming

Redactie
1 april 2023 | 8:00

Advertentie

Het oude Rabobankpand in het centrum van Nederweert krijgt een opvallende nieuwe bestemming. Het gebouw zal worden omgetoverd tot een moderne parkeergarage met ruimte voor maar liefst 500 auto’s, om zo de parkeerproblemen in het centrum op te lossen.

‘De Bank’

Het gebrek aan parkeerplekken in het centrum is sinds de komst van het Centrumplan een probleem, vooral omdat de supermarkten, het gemeentehuis, de markt en het nabijgelegen wooncomplex veel auto’s aantrekken. Het plan voor de parkeergarage wordt binnenkort behandelt door de gemeenteraad. Die zal beslissen of het project doorgaat. Als de plannen worden goedgekeurd, zal er een vergunning worden verleend en zullen de werkzaamheden naar verwachting beginnen in het najaar van 2023.

De Pinnenhof en Action
Het oude Rabobankpand heeft jarenlang voor discussie gezorgd in het dorp. Er werden verschillende ideeën geopperd, zoals het huisvesten van gemeenschapshuis de Pinnenhof, het gemeentehuis of zelfs een Action. Deze plannen zijn echter nooit van de grond gekomen.

Duurzaamheid
Bij de bouw van de nieuwe parkeergarage zal er ook aandacht worden besteed aan duurzaamheid. Er zullen laadplekken voor elektrische auto’s worden gerealiseerd en het gebouw zal worden voorzien van zonnepanelen om zo energieneutraal mogelijk te zijn. De pinautomaten zullen uit het straatbeeld verdwijnen.

Parkeerplaats Burgemeester Hobusstraat op de schop
Naast het oplossen van het parkeerprobleem in het centrum, zal de komst van de nieuwe parkeergarage ook gevolgen hebben voor de huidige parkeerplaats aan de Burgemeester Hobusstraat. Deze zal namelijk gedeeltelijk op de schop gaan en een groene invulling krijgen. Uit onderzoek is gebleken dat deze plek het warmste plekje van Nederweert is.

Goede hoop op groen licht
“We zijn ontzettend blij met deze nieuwe bestemming voor het pand“, zeggen de initiatiefnemers . “Het is een mooi voorbeeld van duurzaam hergebruik van bestaande gebouwen en dat past perfect bij de ambitie om Nederweert verder te ontwikkelen als toeristische bestemming.” De nieuwe parkeergarage ‘De Bank’ kan een unieke beleving bieden met een Nederweerts tintje door de integratie van historische elementen, lokale kunst, en duurzaamheid

Een buurtbewoner, Tim van der Meer, ziet de plannen voor de parkeergarage wel zitten. “Het wordt hoog tijd dat er iets wordt gedaan aan het parkeerprobleem in het centrum“, aldus Van der Meer. “Ik hoop dat de gemeenteraad snel groen licht geeft voor dit project.”

Advertentie

45 Reacties

  1. “Toeristisch Nederweert”…… laat me niet lachen…..
    De parkeerplaats is nog niet klaar en wordt alweer afgebroken.
    “Warmste plek van Nederweert” had iedereen kunnen voorspellen agv de steenvlakte.

    Dus weer het bekende beleid, waat un leid…..

  2. Misschien moeten de bedenkers even hun kop uit het zand halen. In Nederweert ga je niet winkelen, maar een boodschap doen. Je wil je auto voor de deur van de winkel zetten en gauw in en uit. Een parkeergarage werkt dit tegen en zal alleen maar zorgen voor meer foutparkeren.

    En inderdaad: de nieuwe parkeerplaats is nog niet klaar, en het moet alweer afgebroken worden. Nederweert heeft schijnbaar geld zat en dat wordt rijkelijk geïnvesteerd ten bate van diverse projectontwikkelaars. Ik zie liever dat dit geld naar bijvoorbeeld sportgelegenheden of scouting/jong Nederland (voor de jeugd) gaat!

  3. Uh huh
    Met precies de datum van vandaag 😀

  4. Wat een verspilling aan geld door de gemeente Nederweert. Er zijn parkeerplaatsen genoeg in in ons mooie dorp. Kijk maar rond om je heen. En… is het erg om 3 meter te lopen naar de plaats van bestemming? Denkt de Gemeente Nederweert ook aan de harde werkers die o.a. de Burg. Hobusstraat zo mooi op hebben geknapt? Verspilling, verspilling en nog eens verspilling van geld in deze dure tijden. Laat de Rabobank zelf maar een goede oplossing vinden voor hun zelf gebouwde luxe pand. Het zal toch niet, dat de gemeente het pand heeft gekocht ?????
    Is de “gevonden” oplossing wel duurzaam? Denk s.v.p. heel goed na !!!!
    Maak er luxe appartementen van, bijvoorbeeld. Er is namelijk woningnood (ik verzin het niet hoor).

  5. Wat een bezopen plan. Een parkeergarage in een dorp als Nederweert. De plaatsen op de Burgemeester Hobusstraat zijn nog niet eens klaar en nu wordt het allemaal alweer gewijzigd. En zo verdampen er weer tonnen.

  6. Tjonge jonge, wat een slecht idee.
    Nog nooit gemerkt dat er geen enkele parkeerplaats was in het centrum.
    Tevens is ook nog altijd plaats aan de Loverstraat parkeerplaats. Misschien oogt deze ooit vol, maar er is altijd nog plaats.
    Anders lang parkeerders bij de Bengelesporthal parkeren Gemeentehuis? Dit is moet verweg.

    Een losstaande parkeergarage hebben we echt niet nodig. Eeuwig zonde.

  7. We mogen toch hopen dat dit een 1 april grap is.

  8. Wel de aanvulling dat parkeergarage De Bank allen kan worden gebruikt voor auto’s die m b.v. de Rabobank zijn gefinancierd

  9. Goed bedacht. Ik was er even ingetrapt maar teveel vraagtekens waardoor toch het besloten dat dit aan de periode van het jaar ligt.

  10. Wordt binnenkort behandelt,schrijf je als
    Wordt binnenkort behandeld.
    Of is dit een onderdeel van de aprilgrap.

  11. Als men voor 1 april geen betere grappen weet, zeg dan helemaal niets.
    De schoolkinderen weten zelfs betere grappen.

  12. Mag ik van harte hopen, dat dit een 1 april grap is en dus niet waar mag zijn. Ik heb het er heel graag voor over, dat vervolgens heel Nederweert mij keihard gaat uitlachen. Dan worden er in de huidige crisis tenminste geen kapitalen verspild. Met dt !!! En chapeau voor de bedenker van deze (hopelijk) bedachte grap.

  13. DIT IS EEN 1 APRIL GRAP !!
    Nederweert parkeer garage
    Nederweert betaald parkeren
    Dat is tegen beleid om mensen in Nederweert te houden

  14. 1 april…en toch nog zo veel mensen waar de bloeddruk opliep…

  15. Heerlijk gelachen. Zeker door alle negatieve reacties….

    Fantastisch

  16. Waarom niet om toveren tot een mooie woontoren, er zijn genoeg woning zoekende in Nederweert.

  17. Mooie 1 april grap , die deze grap bedacht heeft een dikke pluim, zie alle overige reacties, hij heeft de inwoners van Nederweert lekker in het harnas gejaagd.

  18. Ik zie de Action en een Lidl wel zitten.
    Hoeven we ons gezellige dorp niet meer uit.

  19. Als het een 1 april grap is , is dit niet om te lachen .

    Vinden wij dit plan ook een slecht idee .
    Wij zouden ook denken aan appartementen .
    Parkeergelegenheid is er meer dan genoeg .
    Dan nog de vraag de pinautomaat verdwijnt uit het straat beeld .
    Wat word hier mee bedoeld ? Helemaal weg , zodat je naar Weert moet om te pinnen

  20. Moet wel een 1 april grap zijn… de gemeente Nederweert die een beslissing maakt…

  21. @DeFENDER2021, dat hoef je al niet. Alles wat bij die winkels te koop is is in Nederweert ook wel ergens te koop.

  22. “Een unieke beleving met een Nederweerts tintje”….
    Ha ha ha.. hoe verzin je t.
    Zeker uit de moppentrommel van de gemeente ?

  23. Ik heb dit pand recent gekocht met de bedoeling daarheen kartbaan gecombineerd met een mountainbike parcours en klimwanden aan de buitenzijde te realiseren maar heb van de gemeente nog géén vergunning gekregen, de karts zijn met een elektromotor dus geen luchtvervuiling en ook geen herrie, hoe denkt het Nederweerter gepeupel over mijn ideeën?
    Graag uw reactie
    Prof.dr. Nietwietsky

  24. Maar niet voor die prijzen @Loes.

  25. Dit moet wel een “ één april -grap” Leuk geprobeerd.
    Als dit plan wel serieus bedoeld zou zijn, dan wordt het tijd dat dit plan heel snel wordt herzien.

  26. Ik dacht al dat er een “ snel , Padel banen” zou komen. Leuk bedacht, maar maak er gewoon een gemeenschapshuis van voor jong en oud, verenigingen , winkels, groene kruis, kinderopvang, zodat we niet als de padellers naar Weert en omstreken moeten uitwijken. Jongens wat laat nederweert toch mooie kansen liggen. S woensdag marktdag ( of wat er nog van over is) steek daar eens energie in.

  27. Een “gemeenschapshuis” hoort m.I. op de wallen en niet in Nederweert…

  28. Dit is wel een hele goede
    1APRIL GRAP!!!

  29. Ha Franske, wat een stoute gedachte hou jij er op nadaar is het pand veel te mooi voor, . Wat wij missen in nederweert is een echte kern, een plukje hier , een plukje daar. Vroeger had je een gezellige markt op woensdag, maar door het ontbreken van een kern is die doods geworden. Met het pand van de Rabo kunnen we misschien weer wat “ gemeenschap” in nederweert brengen. Ze geven veel geld uit aan aanbestedingen, onderzoeksbureaus , hadden ze volgens mij het pand al van kunnen kopen, en de bewoners van Nederweert kunnen vragen wat hun ideeën voor het pand zijn . Het is een groot pand waar je veel mee kunt. Met wat aanpassingen kunnen ze er iets moois van maken, en zo heeft de burger er wat aan. Maar dat zijn dromen, ze doen liever hun zin, en gaan aan hun stemmers , burgers voorbij .

  30. Een goede 1 aprilgrap.

    Heel sterk. De beste grap die ik gezien heb vandaag en dat zal wellicht zo blijven.
    Klasse!!
    Cor

  31. Slechte grap. Want un gooj ein april grap es iets det neet kin. En met die vae in ut gemeindjehoeës hebbe zitte, kos dit zoeë mèr waor zeen.

  32. Een 500 parkeerplaatsen ? Hoeveel verdiepingen zitten er dan onder de grond ? Lijkt me een domme 1 april mop.Maak er maar een – legale – hennepplantage van.

  33. Hulde aan de bedenker(s) van deze geweldige en originele 1 april grap. Leuk om te zien dat personen die op deze site altijd negatief reageren op plannen in (gemeente) Nederweert ook nu de eersten zijn om er met negatieve kritiek in te tuinen.

  34. Geweldig bedacht!! Ontzettend gelachen om sommige reacties…. Ongelooflijk dat mensen hier zo serieus op in gingen

  35. Voor een parkeerplaats daar loont het pand zich helemaal niet voor.
    Daar is het te mooi voor en die stank van die uitlaten,want
    lang niet alle auto,s zijn op electrisch. Het pand loont
    zich het meeste voor appartementen en zeker voor
    de oudere zijn ze ook zo bij de winkels. Dood zonde
    als hier een parkeerplaats komt en voor 500 auto,s die
    gaan er lang niet in. Hopenlijk krabben diegenen zich
    nog eens achter hun oren

  36. Het zal mij niet verwonderen want er zit op het stadhuis .
    Voorbeeld …woning tekort ,AH Heerschap sloopt een pand/huis voor parkeerplaatsen en de al bestaande parkeerplaatsen zijn zo wat leeg vanaf het AH is.

  37. Leuke 1 april grap voor een uitgeslapen “Pinmeaker”!!
    Wie had dat gedacht dat heden ten dage door de vooral toch serieuze mensen uit Ni-j-wiert dit bedacht had kunnen worden? Ik volg “heel trouw en met grote belangstelling” op afstand jullie gekissebis en krijg er een heeeel goed gevoel bij, dus aanleiding om aktief te blijven volgen.
    Elke ontwikkeling, verbind ik met mijn nog aanwezig beeld en herinnering uit een ver verleden en amuseer er mij te pletter mee, eigenlijk elke dag op nieuw, maar vandaag is dit zeker een uitschieter, een hoogtepunt een goed gevoel!!
    Vaak geven allerlei “nieuwtjes” en zelfs namen, aanleiding tot bijna verdwenen vaststellingen.
    Om kort te gaan, ga aub zo door en bezorg mij evt. iedere dag opnieuw lach of geheugen moment.
    Gegroet allemaal; Gerard Coolen

  38. Bloemen voor hem/haar die deze 1 aprilgrap bedacht heeft

  39. Appartementen of een M.F.A een Multi Functionele Accomodatie.
    Dat zijn de beste optie,s. Je zou boven appartementen kunnen
    maken en beneden gemeenschaps ruimtes. De pinautomaat
    kan gewoon blijven op de plek waar die nu ook is of zoals
    bij De Pelen in ospel inpandig achter een deur.
    Ik zou zeggen maak er iets moois van maar geen parkeerplaatsen.

  40. Ben het helemaal eens met MD, wanneer geeft de gemeente gehoor hier aan? Als geen geld verspillen aan bureaus ,dan zouden ze het allang hebben kunnen kopen. Wat gaat de nieuwe Pinnenhof kosten met al zijn aanpassingen? Er zal wel weer de nodige bureaus op gezet zijn. Wat een geld verspilling, terwijl daar zo’n mooi gebouw ligt, goed bereikbaar,zonder door nederweert te crossen voor parkeerplaats…terwijl daar genoeg parkeerplaatsen liggen. Wie zet er zich eens voor in, zonder een duur bureau voor in te zetten, maar door eigen kennis.

  41. iedereen die nog gauw een reactie wil geven doe dit
    voor het nieuws eraf wordt gegooid.
    Het zou zonde zijn als er een pakeer garage komt.
    Hoe meer zielen en reacties, hoe sterker wij staan.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie