Skip to content

Hoe kan dat nou? Expositie “Van vlas tot linnen”

Redactie
7 april 2023 | 12:00

Advertentie

Afgelopen dinsdag 4 april, 2 dagen na de opening van het nieuwe seizoen van het openluchtmuseum Eynderhoof, brachten leerlingen van basisschool ‘De Tweesprong’ uit Nederweert-Eind een bezoek aan het Openluchtmuseum. Dit in verband met het project ‘van vlas tot linnen’ waarin de school en het museum nauw gaan samenwerken.

Eynderhoof

De kinderen kregen een rondleiding door de enthousiaste vrijwilligers, werden voorgelicht over het leven in deze peelstreek van vroeger en bekeken linnen objecten zoals kleding, lakens, tafellakens, schorten en handdoeken.

Bij de touwslager werden (hoe kan het ook anders?) touwen gemaakt, na uitgebreide informatie over het proces van lijnzaad tot vlasplant tot uiteindelijk linnen en mochten de kinderen lijnzaad in een potje poten dat mee naar huis mocht. Aan het einde van de middag was iedereen druk in de weer met het zaaien van lijnzaad op een van de akkers van Eynderhoof om geduldig af te kunnen wachten welke vlasplant uiteindelijk na een tijdje de grootste zal worden.

Het project ‘van vlas tot linnen’ is tot stand gekomen door een samenwerking tussen openluchtmuseum de Locht, Museum de Kantfabriek, Openluchtmuseum Eynderhoof en de provincie Limburg. De expositie ‘ van “VLAS tot LINNEN” is te bezichtigen in de Gooi-kamer, de Woonkeuken en de Slaapkamer van Liberte Gon, de boerderij waar ook de Herberg in gevestigd is.

Het Openluchtmuseum Eynderhoof is geopend op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en zondagnamiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over openingstijden, entreeprijzen en achtergrondinformatie is te vinden op de website van het museum.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie