Skip to content

Math Dirks dirigeert Creatura

Redactie
13 april 2023 | 16:00

Advertentie

Komend jaar staat koor Creatura onder leiding van Math Dirks. Math Dirks (Sittard 1962) studeerde zang en schoolmuziek aan de Conservatoria van Maastricht en Amsterdam. In 1982 behaalde hij in Maastricht de Akte Koordirectie.

Creatura

Math Dirks
In 1984 behaalde hij zijn Akte Docerend Musicus in Maastricht en tevens de akte Opera. In 1988 sloot hij zijn studie solozang Uitvoerend Musicus Cum Laude af in Amsterdam. Hij studeerde orkestdirectie in Rotterdam. Vanaf 1983 was hij full-time actief als Oratorium en Lied-zanger. Hij zong oa. 386x de Matthaus Passion, inclusief de beroemde Nederlandse Matteus Passie in de hertaling van Jan Rot. Hij maakte radio en cd opnames voor TROS, VARA, KRO en BBC. Van jongs af aan had Math Dirks een grote interesse in cabaret en Nederlands Luisterlied. In 2006 verzorgde hij met de begeleidingsband van Robert Long een programma tijdens diens uitvaart. Samen met Maurice Hermans speelde Math een programma rondom liedjes van Toon. Als koordirigent is hij actief sinds 1979. Op dit moment dirigeert hij naast Creatura: Canto Lirico Heel, La Bonne Espérance Eindhoven, Mannenkoor Sint Remigius Klimmen en Mannenkoor Walram Valkenburg.

Creatura
De komende uitvoeringen van gemengd koor Creatura staan onder leiding van Math Dirks. Maak kennis met deze veelzijdige
dirigent/zanger. Je kunt voor het eerst kennismaken met Creatura onder leiding van Math Dirks op zondag 25 juni aanstaande bij gelegenheid van het Cultureel Lint in Weert. Komend najaar staan twee concerten onder zijn leiding op het Creatura-programma. Dit in het kader van de nationale week Tegen Eenzaamheid.

Voor meer informatie
Mathieu Litjens, voorzitter Creatura, creaturaweert@gmail.com of 06 139 150 68.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30

Advertentie