Skip to content

Waarom gebeurt dit mij nou weer?

Redactie
18 april 2023 | 16:00

Advertentie

Soms gebeuren er dingen waar we geen invloed op hebben, zoals een zwaar gekneusde knie, een zieke kat of kinderen die opeens toch niet naar de naschoolse opvang kunnen. Echt mega vervelend! Maar wat ga je doen? Blijf je hangen in (negatieve) gedachten, zoals “het lukt me toch niet”, “ik ben niet goed genoeg”, “waarom gebeurt dit mij nou weer?” en in emoties zoals teleurstelling en boosheid?

Of pak je jezelf op en ga je kijken naar wat je WEL kunt doen, invloed uitoefenen op wat je WEL kunt veranderen? Er zijn een aantal dingen die je WEL kunt veranderen, zoals je gedrag, je kijk op situaties en je acties.

Stel je hebt een ongelukje gehad en daardoor een zwaar gekneusde knie. Dan heb je twee opties:

Optie 1. Je blijft jezelf afvragen waarom dit gebeurt bij jou en vooral bezig zijn met wat je allemaal niet of maar moeilijk kunt doen, zoals een kopje thee pakken, met de kinderen spelen of een lekker groot stuk wandelen. Je blijft hangen in (negatieve) gedachten zoals “het lukt me toch niet”, wat weer zorgt voor teleurstelling en boosheid op jezelf.

Of je gaat voor:

Optie 2. In plaats van je af te vragen waarom dit bij jou gebeurt, ben je aan het kijken naar wat je WEL kunt doen. Zo kun je als je geen kopje thee kunt pakken maar wel op de bank kunt zitten, je post ook prima vanaf de bank schrijven of die ene reel vanaf de bank opnemen. Je staat jezelf wel toe om die teleurstelling te doorvoelen, maar voelt je niet langer boos op jezelf.

Ik ga ervan uit dat je liever voor optie 2 kiest. Dit is bij de meeste ondernemende vrouwen het geval, en toch zie ik dat dit in de praktijk vaak erg moeilijk is. Wist je dat je hier met een paar simpele stappen al verandering in kunt brengen? In de “Meer Rust in je Hoofd en Lijf Challenge” voor ondernemende vrouwen neem ik je mee in deze stappen en gaan we ze samen zetten!

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie