Skip to content

Opening Breincafé 2.0 in Weert

22 april 2023 | 12:00

Op dinsdag 9 mei opent mevrouw Ferrière, wethouder Zorg, Volksgezondheid, Welzijn en Diversiteit van de gemeente Weert het nieuwe Breincafé in Keenterhart, Sint Jozefskerkplein 3 in Weert. In het breincafé kunnen mensen met (niet aangeboren) hersenletsel (NAH) en hun partners, kinderen en/of vrienden elkaar één keer per maand informeel ontmoeten, hun hart luchten en herkenning en erkenning vinden. Verschillende thema’s komen aan bod en desgewenst is er een spreker over een actueel onderwerp.

Breincafé 2.0 Weert

Meedenken en samen vormgeven
Voor de opening in Weert is een gevarieerd programma opgesteld. De aanwezigen worden, naast het bijwonen van de officiële opening en introductie van de gastheer/-vrouwen, uitgenodigd om mee te denken over interessante onderwerpen voor en de invulling van dit en andere nieuwe breincafés die op diverse plekken in Limburg in ontwikkeling zijn. Samen wordt bepaald hoe het programma van 2023 eruit gaat zien.

Samenwerking formele en informele zorg
Het breincafé 2.0 is de opvolger van eerdere breincafés in Limburg die enkele jaren geleden door corona en een daling in het aantal bezoekers ophielden te bestaan. De behoefte aan lotgenotencontact blijft echter onverminderd groot voor mensen met hersenletsel en hun naasten.

Mooi aan deze nieuwe opzet is dat het een samenwerking is tussen een aantal organisaties uit zowel de formele als informele zorg in Limburg. Er zijn vier kartrekkers die zorgen voor de organisatorische aspecten en inbreng van deskundigheid: Adelante Zorggroep, Burgerkracht Limburg, Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en SGL. Andere deelnemers zijn Punt Welzijn, Incluzio, Stichting Breintrein, CVA coördinatoren ziekenhuizen, Envida, Steunpunt Mantelzorg Zuid, MEE Zuid-Limburg en Libra Groep. De breincafés zelf worden begeleid door ervaringsdeskundigen én een professional op de achtergrond.

Programma

  • 19.00 uur: Welkomstwoord door de heer M. Schoonenberg, bestuurslid van patiëntenvereniging Hersenletsel.nl
  • 19.10 uur: Introductie van de gastvrouwen en gastheer
  • 19.20 uur: Officiële opening door mevrouw M. Ferrière, wethouder Zorg, Volksgezondheid, Welzijn en Diversiteit van de gemeente Weert
  • 19.30 uur: Pauze
  • 19.40 uur: In gesprek met ervaringsdeskundigen: samen vaststellen van het programma van Breincafé 2.0 voor 2023.
  • 20.00 uur: Afsluiting

Aanmelden
Aanmelden kan vóór 1 mei a.s. via breincafeweert@gmail.com (o.v.v. het aantal personen). De opening op 9 mei 2023 zal beginnen om 19.00 (inloop vanaf 18.30 uur) bij Keenterhart, Sint Jozefskerkplein 3 in Weert. Informatie over de breincafés is altijd terug te vinden op de websites van SGL en van Hersenletsel. Ook kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Mariëlle Kurvers van SGL via mkurvers@sgl-zorg.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00
Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00

Advertentie