Skip to content

ANWB AutoMaatje in Nederweert: “De wereld wordt weer een stukje groter”

Redactie
24 april 2023 | 20:00

Advertentie

In mei 2022 werd de eerste rit van ANWB AutoMaatje Nederweert gemaakt. We zijn bijna een jaar verder en sindsdien zijn er al heel wat ritten gereden door de enthousiaste vrijwilligers.

Meer mensen minder mobiel
Het initiatief in Nederweert is genomen, omdat er veel mensen minder mobiel zijn en niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen. Of omdat ze moeite hebben met het gebruikmaken van de aanwezige vervoersvoorzieningen. Het gaat daarbij vaak om korte afstanden, zoals een bezoek aan de huisarts, de kapper, de kaartclub of een goede vriendin.

Schot in de roos
ANWB AutoMaatje bleek een schot in de roos. “Zo kom ik nog eens ergens”, zegt één van de deelnemers. “Na mijn knieoperatie is het helaas niet helemaal meer goed gekomen, waardoor ik zelf geen auto meer kan rijden. En ver lopen lukt ook niet meer. Door deze service kan ik toch regelmatig naar mijn broer. Het is zo fijn geregeld.”

Ontzettend veel voldoening
Maar,” zegt één van de huidige chauffeurs, “het is niet alleen voor de deelnemers een fijne ervaring. Als chauffeur geeft het ook ontzettend veel voldoening. Het zijn vaak mensen die minder mobiel zijn, waardoor ze vaak beperkt zijn om nog eens een keer buiten de eigen deur te komen. Het wereldje wordt dan voor hen heel erg klein.”

Blije mensen
Een andere chauffeur vertelt dat het rijden hem een gevoel van warmte geeft. “Ik laat altijd blije mensen achter“, zegt hij. “De ouderen zijn vaak mensen die eenzaam zijn. Of hun kinderen wonen niet in de buurt of moeten overdag ook werken. Als chauffeur haal je de mensen thuis op, op een vooraf afgesproken tijd, en breng je ze naar hun bestemming. Hun wereld wordt weer een stukje groter en het zorgt ook nog eens voor een sociaal contact. Dat doet mij dan ontzettend goed. Ze zijn echt oprecht blij dat ANWB AutoMaatje voor hun vervoer in de omgeving zorgt.”

Al 100 deelnemers
Het initiatief bestaat inmiddels al uit 15 chauffeurs en 5 planners. In onze gemeente zijn er nu 100 deelnemers. Een mooie mijlpaal! Vrijwilligers Bèr Mertens en Gerrie van Hoof verrasten 100ste deelnemer Jacques Slots uit Leveroy daarom met een bloemetje.

Contact opnemen
Wil jij meer weten of wil je meedoen als deelnemer of vrijwilliger? Neem dan contact op met ANWB AutoMaatje Nederweert. Dat kan telefonisch via tel. 06-20274614 (ma t/m vrij tussen 10 en 12 uur) of via e-mail: automaatje@degunnerij.nl. Informatie staat ook op de website.

ANWB AutoMaatje
ANWB AutoMaatje is een vervoersdienst waarbij vrijwilligers tegen een geringe onkostenvergoeding minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Het is een samenwerking tussen Punt Welzijn, ANWB, De Gunnerij en gemeente Nederweert.

Advertentie

4 Reacties

  1. Mooi initiatief om medemens mobiel te houden en vereenzaming tegen te gaan

  2. Jammer dat je eigen auto moet gebruiken zeker als deze niet bepaald handig is voor oudere en slecht ter been zijnde.

  3. @ Thjeu, Ik zoek een auto uit die geschikt is voor alles wat ik ermee wil doen. Dat kun je namelijk zelf kiezen bij je eigen auto….

  4. Roy bij het gemeente huis ,staan mooie witte auto s met een stekker…dus zou daar eens vragen of je die mag gebruiken.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie