De stichting Leergeld Weert e.o. heeft in 2022 liefst 884 verschillende kinderen uit Weert, Nederweert en Cranendonck geholpen die opgroeien in armoede. Dit is een forse toename en toont de bekendheid van Leergeld aan: ruim 70% van alle kinderen die in aanmerking komt, maakt ook daadwerkelijk gebruik van Leergeld.
Leergeld Weert
De hulp bestond uit het betalen van contributies van (sport)verenigingen, zwemlessen, binnen- en buitenschoolse activiteiten en het beschikbaar stellen van (tweedehands) fietsen. De kosten van deze hulpverlening waren in 2022 ruim 174 duizend euro. Deze gelden zijn afkomstig van sponsoren, de drie gemeenten en de provincie Limburg. Leergeld werkt hierbij nauw samen met andere organisaties zoals Jeugdfondsen Sport en Cultuur, Jarige Job en Kinderhulp om zoveel mogelijk kinderen in onze regio een goede start te kunnen geven.
Door de hulp kunnen de kinderen deelnemen aan zwemmen, sportverenigingen en beschikken over een fiets. Maar ook schoolkosten, deelname aan cultuur en welzijn zijn vergoed.
Ook in 2023 verwacht Leergeld Weert e.o. in alle drie de gemeenten wederom meer hulp te bieden aan vele kinderen, mede ook door onzekere economische tijden. Helaas groeien er nog teveel kinderen op in armoede, waardoor zij onvoldoende kunnen deelnemen aan de samenleving. Hierdoor zijn bijdragen van gemeenten en sponsoren van harte welkom om hulp voort te kunnen zetten. Bekijk hier het Jaarverslag van Stichting Leergeld Weert e.o.
Leergeld
Leergeld is een vrijwilligersorganisatie. Hierdoor zijn de overheadkosten nog geen 3,5%. Meer informatie kunt u lezen op onze nieuwe website www.leergeldweert.nl. Hier is ook het Jaarverslag 2022 in de vorm van een factsheet te vinden. Via deze website kunnen ouders/ verzorgers ook aanvragen doen voor hulp.
1 Reactie
Armoede in Nederland wordt vaak niet veroorzaakt door een gebrek aan inkomsten, maar door een te hoge belastingdruk van de Overheid en de privatisering van de Gezondheidszorg en Energiebedrijven.De kosten voor Zorg en Energie zijn niet verlaagd – wat ons beloofd werd – maar juist explosief gestegen, tot tevredenheid van zorgondernemers en Energiebaronnen en de Belastingdienst (lees : Overheid) pikt natuurlijk ook een graantje mee en heeft maling aan armoede, maar zal dat natuurlijk niet in het openbaar toegeven.