Skip to content

Geen Weert Totaal Festival op Hemelvaartsdag

Redactie
26 april 2023 | 16:00

Advertentie

Het op Hemelvaartsdag, 18 mei, geplande evenement Weert Totaal Festival, WTF, kan niet plaatsvinden. Dit heeft de organisatie recentelijk te horen gekregen, er is op 18 mei onvoldoende politiecapaciteit.

Weert Totaal Festival

Het evenement is in de loop der jaren flink gegroeid waardoor er meer politie-inzet nodig is en die capaciteit is er in die periode niet. Aangezien er extra politie-inzet gewenst is bij de voetbalwedstrijd in Kerkrade tussen Roda JC en Willem II, een dag na WTF en het een vakantieperiode is, zijn er onvoldoende agenten beschikbaar voor het festival in Weert. Het vereiste aantal van 4 agenten wordt niet gehaald. Het advies van politie Weert om het festival niet door te laten gaan is overgenomen door Burgemeester Vlecken.

De vooraanmelding van het evenement is door de organisatie gedaan op 5 juni 2022 en de aanvraag evenementenvergunning is ingediend op 12 februari 2023, beiden binnen de geldende richtlijnen. Het voorstel om het festival kleiner te maken of professionele beveiliging op kosten van de organisatie in te zetten is afgewezen. “Verder overleg was helaas niet mogelijk. Een nieuwe datum voor het evenement is wel bespreekbaar en dat wordt overwogen“, aldus de organisatie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Een wandeling door de binnenstad van Weert
18 september 2024 | 13:00
De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42

Advertentie