Skip to content

Weert onderzoekt mogelijkheden horeca in Kasteelpark Nijenborgh

26 april 2023 | 14:00

Het Kasteelpark Nijenborgh is de laatste jaren flink op de schop gegaan. Het park is volledig opgewaardeerd en vergroot. De middeleeuwse geschiedenis is onderzocht en blootgelegd. Het park nodigt uit voor een langer verblijf. Daarom wordt er gewerkt aan de mogelijkheid om een horecagelegenheid te realiseren in het park.

Kasteelpark Nijenborgh

Bestemmingsplan geeft mogelijkheid voor daghoreca
Voor het park is een bestemmingsplan vastgesteld door de gemeenteraad. Hierin zit de mogelijkheid om, door middel van een eenvoudige procedure, daghoreca toe te laten.

Kleinschalige ontmoetingsruimte
De horecafunctie zorgt ervoor dat mensen langer in het Kasteelpark kunnen verblijven. Daarnaast geeft het een sociale controle in het gebied. Daarom willen we nu graag kijken hoe dit gerealiseerd kan worden. We gaan uit van een (tijdelijke) paviljoenachtige voorziening met kleinschalig terras voor daghoreca en een (openbare) toiletvoorziening. De kosten voor de realisatie van het gebouw zijn voor rekening van de exploitant, de ondergrond blijft eigendom van de gemeente“, aldus projectwethouder Martijn van den Heuvel.

Proces
Er moet een zorgvuldig proces doorlopen worden om de ontwikkeling van daghoreca te gunnen. Er volgt een openbare uitvraag waarbij geïnteresseerde horecaondernemers een plan kunnen indienen. De gemeente Weert verwacht dat deze procedure komende winter is afgerond. Vervolgens moeten de benodigde vergunningen aangevraagd worden. Hierna kan gestart worden met de bouw.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie