Skip to content

Jongensdroom of levenswerk? Classic Day bij Eynderhoof

Redactie
27 april 2023 | 18:00

Advertentie

Het Openluchtmuseum Eynderhoof staat bekend om haar indrukwekkende themadagen. Elk ambacht organiseert jaarlijks wel een of meer zondagmiddagen rondom een specifiek thema. De smedengroep is daar een van en de groep enthousiaste en hard werkende vrijwilligers pakt het meestal wel ruig aan.

Eynderhoof

Wie kent ze niet, die mannen (en vrouwen) die dromen van glimmende bolides en ronkende motoren? Uren besteden aan het restaureren of verfraaien van voertuigen met vaak een eigen geschiedenis of verhaal. Indrukwekkend voor de buitenstaander en een lust voor oog en oor van de liefhebber.

Op zondag 4 juni organiseert Eynderhoof de jaarlijkse Classic Day. Een zondagmiddag voor het hele gezin, waar een groot aantal eigenaren van unieke oldtimers, tractoren, bromfietsen en andere opvallende voertuigen (25 jaar en ouder) hun trots graag tentoonstelt, maar er ook uitgebreid over kan vertellen. Maar liefst 150 exemplaren worden die dag aan de bezoekers gepresenteerd. Dat op zich is al uniek te noemen. Meerder kraampjes staan opgesteld met onderdelen en naslagwerken over oldtimers.

De bezoekers worden op gepaste wijze aan de smeedijzeren poort van het museum ontvangen door heuse hofdames. Er is live muziek (Local Fiesta en Clown Harrie amuseert de kleintjes terwijl pa en ma naar de bolides kijken. Voor echte Formule 1 liefhebbers staat een F-1 Simulator klaar waarin je deze middag een poging kunt wagen om de rondetijden van Max Verstappen te verbeteren. De sterke mannen en vrouwen kunnen hun energie kwijt op de “Kop van Jut” terwijl de kinderen hun energie kwijt kunnen in de veilige speeltuin. De veldwachter houdt een oogje in het zeil dat alles ook netjes en ordentelijk verloopt.

Het hele museum is deze middag “in bedrijf” en tussen de bedrijven door kun je volop genieten van een ambachtelijke versnapering op een van de terrassen of in de herberg. Ben je zelf eigenaar van een unieke oldtimer en wil je die graag aan het grote publiek laten zien, dan kun je tot uiterlijk 21 mei een bericht sturen aan tongeurts@kpnplanet.nl. Let op: VOL=VOL.

Het Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert Eind is geopend op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en zondagnamiddag van 13.00 – 17.00 uur. Meer informatie over openingstijden, entreeprijzen en achtergrondinformatie is te vinden op de website van het museum.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie