Skip to content

Schetsontwerpen Lambertushof en omgeving

Redactie
1 mei 2023 | 19:00

Advertentie

Op dinsdag 9 mei kan iedereen tijdens een open inloop in het gemeentehuis van Nederweert de schetsontwerpen bekijken die zijn opgesteld voor de herontwikkeling van het gebied Lambertushof en omgeving. Iedereen is welkom tussen 19.00 en 20.30 uur. Aanmelden voor de inloop is niet nodig.

Lambertushof en omgeving

Op maandag 27 maart vond een inspirerende meedenkavond plaats over de herontwikkeling van het gebied Lambertushof en omgeving. De opkomst was hoog en de opbrengst waardevol. Het enthousiasme voor het centrum is groot.

Inwoners en ondernemers deelden ideeën met elkaar over de volgende vier deelgebieden:

  • Het plein Lambertushof, inclusief parkeerplaats aan de achterkant en het voormalig Jan Linders-pand
  • Het noordelijk deel van de Kerkstraat, inclusief de oversteekplaats bij de kruising met de Burgemeester Greijmansstraat/Kapelaniestraat
  • Het bouwblok rondom MFA De Pinnenhof
  • Het bouwblok rondom het Groene Kruisgebouw

Algemeen beeld van de wensen
Uit de reacties blijkt dat bij de inrichting en aankleding van de openbare ruimte groen een belangrijke plek moet krijgen. Groen vergroot de belevingswaarde van het gebied. Ook moet er aandacht zijn voor voldoende parkeergelegenheden in het centrum. Zeker voor bezoeken aan lokale ondernemers en het doen van een boodschap. Ook voor activiteiten of evenementen in de Pinnenhof en de kerk zijn parkeerplaatsen nodig. Een ander aandachtspunt is de verkeersveiligheid, bijvoorbeeld voor langzaam verkeer in het noordelijk deel van de Kerkstraat. Verder vinden de winkeliers het prettig als de straat wat betreft inrichting aansluit op de inrichting van de rest van het centrum.

Input verwerkt in schetsontwerpen en kavelpaspoorten
De opgehaalde informatie en opmerkingen zijn door de projectgroep verwerkt in een schetsontwerp voor deelgebied 1 en deelgebied 2. Voor de deelgebieden 3 en 4 worden kavelpaspoorten opgesteld. Hierin wordt mogelijkheden benoemd op basis van stedenbouwkundige inzichten.

Welkom tijdens open inloop op 9 mei
Leden van de projectgroep zijn tijdens de open inloop aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Heb je al vragen over het project. Neem dan gerust contact op met projectleider Ellen Bijsterbosch via e.bijsterbosch@nederweert.nl. “We zien u graag op dinsdag 9 mei in het gemeentehuis. Na de open inloop zijn de schetsontwerpen te zien op onze website en in de hal van het gemeentehuis” aldus de gemeente Nederweert.

Foto: gemeente Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie