Skip to content

Werner Bloemers | De evenwichtszoekers

Redactie
1 mei 2023 | 11:47

Advertentie

Werner Bloemers

Heeft u ook weleens last van uw evenwicht? Ik denk dan niet aan uw evenwichtige leven, waarbij uw gezondheid hopelijk toch in orde is, of uw evenwichtige liefdes,- mentale, of financiële leven. Nee, ik denk dan gewoon aan uw evenwicht dat wordt beheerst door een stabiel evenwichtsorgaan. Kortom: dat u geen strijd met uzelf hoeft te voeren om niet voorover, achterover of zijwaarts te kiepen. Daarover gaat dit verhaal.

Oor en oog, de ledengroep van de Oogvereniging voor mensen met allerlei vormen van doofblindheid, organiseert op 14 juni van 19.30  tot 20.30 uur een webinar over evenwichtsproblematiek. Dit webinar wordt gegeven door KNO-arts mevrouw Josefien Widdershoven en u kunt hier ook bij zijn! En aangezien wij zo trots zijn op dit webinar is het ook voor niet-leden gratis! U moet zich dan wel even aanmelden via de deze link.

Indien u hierbij aanwezig wilt zijn, zijn de volgende regels nog van belang:

  • Mensen al van te voren vragen aan Josine Widdershoven kunnen stellen via ooglijn@oogvereniging.nl. Mw. Widdershoven zal dan proberen de vragen tijdens het webinar te beantwoorden. Vragen stellen via de chat is natuurlijk ook mogelijk tijdens het webinar zelf.
  • Het webinar zal worden opgenomen en de transcript zal worden aangezet. Mensen kunnen de opname dus later via YouTube terugkijken en lezen via de transcript wat er verteld is. Ook als mensen het webinar later willen terugkijken is aanmelden via het aanmeldformulier aan te raden.
  • Er is een schrijftolk aanwezig tijdens het webinar.
  • Het webinar is ook heel interessant voor naasten, mantelzorgers etc. omdat zij zo beter zullen begrijpen wat evenwichtsproblemen zijn, wat voor impact ze hebben en wat er aan te doen is.

Hopelijk kunnen wij op deze manier op een grote respons rekenen! En helpt het ervoor te zorgen dat mensen met doofblindheid wat meer goodwill van de maatschappij mogen ontvangen. Als wij iets voor u doen, krijgt u hopelijk meer begrip voor ons.

Tijdens mijn korte verblijf in Budapest enkele weken geleden, vroeg ik me af hoe ik mijn eigen ervaringen met mijn soms belabberde evenwicht kon laten rijmen met het bovenstaande webinar. De eerste dag, na een lange reis, zwalkte ik door vermoeidheid door de straten. Het was maar goed dat ik mijn stokkie had uitgeklapt. Dan was het voor velen ook duidelijk dat ik niet dronken zou zijn. De dagen erna was het evenwichtsprobleem gelukkig wat minder, maar als mijn schoenen toch wat minder aflopend zouden zijn geweest, had me dat meer geholpen. Goede schoenen zijn dus altijd belangrijker dan stiletto’s, ook al wil het oog wel eens wat.

Waar ik tijdens deze reis door geïnspireerd raakte, was het verhaal van de bisschop Gellért, die zo genoemd werd naar de gelijknamige heuvel in Boeda. In 1046 vond hij de dood toen hij de heidenen wilden bekeren tot het Christendom. Het inspireerde mij, omdat deze bisschop een evenwichtszoeker was in zijn tijd. Wat dus ook weer door bleef werken op de Hongaren, bijna 1000 jaar na zijn dood.

Volgens mij zijn we allemaal wel ergens evenwichtszoekers in onze eigen levens, of men nu wel of geen beperking in horen en zien heeft. Iedereen heeft tenslotte zijn eigen problemen. Maar laat u alstublieft op 14 juni door dokter Widdershoven vertellen over evenwichtsproblematiek. Wellicht heeft u er heel veel aan.

Werner Bloemers, mei 2023

Advertentie

1 Reactie

  1. Hoi Werner.
    Er is nog een evenwichtsproblematiek.
    De toekomst zal het leren. Hoe denk je dat
    de evenwichtsprolematiek in de toekomst eruit ziet.
    Met de komst van robots zal de evenwichtsproblematiek
    nog erger worden. Houden robots het evenwichts in stand.
    En wat dacht je de economie.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie