Skip to content

Gratis inzameling verpakkingen voor scholen en organisaties

Redactie
9 mei 2023 | 11:08

Advertentie

Het is voor scholen, bedrijven, zorginstellingen en verenigingen mogelijk om plastic verpakkingen, drankenkartons en glas gratis apart in te zamelen. Dit is een initiatief van het Afvalfonds.

Afvalfonds

Vanaf 1 januari 2023 is het Afvalfonds verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van verpakkingsafval dat lijkt op huishoudelijk verpakkingsafval en vrijkomt bij o.a. scholen, kantoren en winkels.

Meer recyclen
De plastic verpakkingen, drinkpakken en glazen verpakkingen uit het bedrijfsafval worden op dit moment nog onvoldoende gerecycled. Het Afvalfonds biedt voor deze drie verpakkingen een kosteloos inzamelsysteem aan. Zo wordt het recyclen ervan gestimuleerd en de bewustwording vergroot.

Minimale aangeboden hoeveelheid
Het gaat om verpakkingen die door medewerkers, leerlingen, gasten of bezoekers worden weggegooid. De minimale aangeboden hoeveelheid per lediging is 240 liter. Dit is ongeveer gelijk aan 4 PMD-zakken of een container. De verpakkingen worden in een gescheiden bak gedaan en apart opgehaald en gerecycled.

Inschrijven
Scholen, kantoren, winkels, verenigingen, zorginstellingen en bedrijven kunnen zich aanmelden voor kosteloze gescheiden inzameling van plastic verpakkingen, drankenkartons en/of glas. Dit kan op de website afvalgoedgeregeld. De inschrijvingsperiode loopt tot en met 31 mei. Vervolgens wordt nagegaan of de inschrijving voldoet aan de voorwaarden. Binnen drie maanden na sluiting van de inschrijvingstermijn ontvang je een bericht of je kunt deelnemen.

Meer informatie
Op de website is meer informatie te vinden over het initiatief, zoals de voorwaarden en de veelgestelde vragen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie