Skip to content

41ste Limburg Festival: van lachbubbels tot tranentrekkers

Redactie
24 mei 2023 | 12:00

Advertentie

Vijf dagen lang – van 16 t/m 20 augustus – zet het Limburg Festival voor de 41ste keer de tent op in Midden-Limburg. Met zo’n 183 voorstellingen van 31 (inter)nationale gezelschappen op 45 bijzondere (buiten)locaties is de keuze voor het publiek ook dit jaar reuze.

Limburg Festival

Van huisgezelschappen als Afslag Eindhoven, de muzikale heren van BOT, George & Eran Producties tot nieuwe namen als Pier21 en Theatergroep Aluin & Raymi Sambo Maakt. Zij zijn met het indrukwekkende ‘Ik zeg toch sorry’ over ons slavernijverleden dit jaar geselecteerd zijn voor het Nederlands Theater Festival als een van de meest indrukwekkende voorstellingen van 2023.

Zoals gebruikelijk heeft de festivalorganisatie net als voorgaande jaren weer pareltjes van (buiten)locaties weten te vinden voor de theatervoorstellingen. Denk bijvoorbeeld aan Kasteel Aldeghoor in Haelen, een verlaten tuinderskas in Weert, maar ook de hippe urban omgeving van Weerstand Roermond, Landgoed Heijerhof in Baexem en natuurgebied Kirkelsberg in Roggel. Tot groot genoegen van artistiek directeur Jan Klompen: “Zelfs mensen die hun hele leven hier wonen, weten we te verrassen met bijzondere locaties.

Naast deze voorstellingen op bijzondere (buiten)locaties, wordt het publiek ook weer getrakteerd op andere vaste programmaonderdelen waar iedereen wel iets naar zijn of haar goesting vindt:

  • Theater op Locatie: bijzondere theatervoorstellingen op bijzondere plekken in Midden-Limburg.
  • Dans Promenade: ongewone wandeling met verschillende vormen van dans.
  • Natuurlijk…Theater: theaterfietstocht afgewisseld met laagdrempelige theatervoorstellingen.
  • Ode aan Onvoorspelbaarheid: wandeltocht met voorstellingen van jonge frisse theaterhonden.
  • Limburg Festival Kindermiddag: een middag vol theater en activiteiten voor de jongste bezoekers
  • Kasteel van Verlangen: theaterwandeling in en rondom een kasteel met onderweg puppetry voorstellingen.

Het Limburg Festival is het toonaangevende zomertheaterfestival in het hart van de provincie Limburg. Het festival brengt bijzonder theater op bijzondere (landschappelijke) plekken. Nieuw dit jaar is de samenwerking met jongeren van talentbroedplaats Nieuwe Helden Next Level in Weert. Deze jonge mensen werken aan een optreden geïnspireerd op theatervoorstelling ‘Brieven van Mia’ van George & Eran Producties waarvoor ze Limburgse veteranen (oud-militairen) ontmoeten en geïnspireerd door deze gesprekken maken ze hun eigen voorstelling die te zien is op het festival. Voor meer informatie, kijk op de website van Limburg Festival.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00
Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30

Advertentie