Skip to content

Intercamp 2023 van Scouting St. Rumoldus

Redactie
31 mei 2023 | 19:00

Advertentie

In het Pinksterweekend van 26 tot en met 29 mei zijn 11 Scouts en Explorers van Scouting St. Rumoldus naar Intercamp geweest: een internationaal Scoutingkamp met zo’n 3500 andere scouts in de Duitse Eifel. Intercamp is een Internationaal kamp dat, al vanaf 1967, ieder jaar gehouden wordt tijdens het Pinksterweekend, waar alle scouts van 11 tot en met 16 jaar welkom zijn om nieuwe vriendschappen te sluiten tijdens leuke activiteiten.

Scouting St. Rumoldus

Elk jaar neemt een ander land de organisatie op zich en komen zo’n 3500 Scouts (tussen de 11 en 15 jaar oud) en hun begeleiders (18+) uit zestien verschillende landen naar het kampterrein. Dit jaar werd Intercamp georganiseerd op de Vogelsang IP, een locatie midden in het Eifel National Park in Duitsland met een donkere geschiedenis, maar nu ingericht als ‘Internationale Plaats’ voor tolerantie, verscheidenheid en vredig samenzijn.

Het thema van Intercamp 2023 was dan ook ‘Peace, just a few steps away’. Door de oorlog in Oekraïne een heel relevant thema en de Scouts hebben tijdens de programma’s in groepen met allerlei verschillende nationaliteiten samengewerkt om te zien wat vrede voor hen betekent. Naast een rondleiding door Vogelsang IP met uitleg over de roerige geschiedenis van deze plek, hebben de Scouts een flinke hike met opdrachten gelopen door de omgeving in de Eifel, was er een spellenochtend waarin ze ontdekt hebben dat ‘samen spelen’ ook kan als je elkaars taal niet spreekt en hebben ze tijdens het Food Festival kunnen proeven van elkaars keuken en cultuur. Gedurende het hele weekend konden ze op de Plaza, het centrum van het kamp, creatieve activiteiten ondernemen zoals pyro, knopen, het bedrukken van een T-shirt of inkopen doen bij de diverse internationale Scoutshops. ‘s Avonds stond het programma in het teken van veel dans, muziek en plezier. Op maandag ging iedereen met mooie herinneringen, ervaringen en nieuwe vrienden weer naar huis. In 2024 volgt er weer een Intercamp 2024, dan in Polen.

Dagboek van één van de deelnemers:

Intercamp met scouting, helemaal naar Duitsland voor één weekend! Voor de meeste van onze groep leek het leuk, maar ook wel spannend voor sommige van ons. Eenmaal op het kamp was het erg druk, er waren veel scouts van verschillende landen waaronder: Polen, Amerika, Frankrijk en Tsjechië.

De eerste dag waren we voornamelijk het terrein aan het verkennen. Ook moest het saaiere werk gebeuren, namelijk het opzetten van de tenten.

 Zaterdag was er een grote en mooie opening. We liepen met alle Scoutings en een harmonie (red. doedelzakgroep) samen naar een groot plein. Op dat plein kwam de opening waarin we leerde wat vrijheid was en waarom het, het thema van dit kamp was. Na de opening hebben we samen met de Poolse mensen een zeer grote, maar mooie wandeltocht door de bergen gehad. Deze tocht was erg leuk, helaas was hij ook wel zwaar. In de tocht zaten 5 pauze/stop punten waarin we een korte en kleine opdracht moesten uitvoeren.

Zaterdag avond was er tevens ook een leuke en lekkere foodmarket. Op deze markt stonden veel krampjes van mensen uit verschillende landen, waar je hun eten uit eigen land kon proeven. Verder was er dat weekend ook een klein winkelcentrumpje met scouting winkeltjes.

Zondag hebben we erg leuke spellen gedaan in gemengde groepjes van verschillende landen. Je kon onder andere: boogschieten, hamertje tik, vrijheids logo, string ropes en nog veel meer andere spellen spelen. Die middag kregen we ook nog een tour door de oude legerbasis van Vogelsang. We kregen allemaal interessant feiten over de plek te horen en we mochten ook binnen een kijkje nemen. s’ Avonds was er ook een erg gezellig kampvuurtje op het terrein. Er was veel muziek en er was veel te doen.

Maandag morgen was er een gezellige afsluiting, het was erg jammer dat het zo kort was! Rond 10 uur waren we al weer alles in aan het pakken en om 3 uur waren we weer thuis. Al met al was het een kort maar krachtig kamp! Er was veel te doen en je kon ook aan veel unieke batches komen.

Foto’s: Scouting St. Rumoldus

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie